25/11/11

300 εκατ. ευρώ η επιβάρυνση από τις συντάξεις μαϊμού


Στα 300 εκατ. ευρώ αποτιμάται η ετήσια επιβάρυνση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, του ΙΚΑ, από τις συντάξεις μαϊμού. Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο πρόεδρος του ταμείου, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, από την 1η Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει και η νομική διεκδίκηση αποζημιώσεων από αυτούς που τις εισέπρατταν παράνομα.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΙΚΑ, μόνο σε 100.000, από το σύνολο του ενός εκατομμυρίων συνταξιούχων του ΙΚΑ, υπήρξε μείωση στις συντάξεις τους, με τα μέτρα που ελήφθησαν το τελευταίο δίμηνο. Ενώ υπογράμμισε ότι οι περικοπές που αποφασίστηκαν αφορούσαν συντάξεις άνω των 1200 ευρώ το μήνα.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι οι συνταξιούχοι "δεν έχουν πλέον περιθώρια για, ούτε ένα ευρώ, μείωση των συντάξεών τους". Αντί γι' αυτό, όπως είπε, θα ενταθεί ο αγώνας κατά της εισφοροδιαφυγής και της εξάλειψης των "μαϊμού" συντάξεων. Ήδη με την απογραφή εντοπίσθηκαν αρχικά 100.000 περιπτώσεις, στις οποίες καταβάλλονταν οι συντάξεις, αλλά οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν. Μέχρι σήμερα 20.000 δικαιούχοι δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί και πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει και άλλοι παράνομα εισέπρατταν τις συντάξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: