23/11/11

Στους «16» ο ΑΠΟΕΛ


Το «γαλαζοκίτρινο» παραμύθι είχε, τελικά, happy end!

Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε στην ασφυκτική πίεση της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, κράτησε το 0-0 και με τον πόντο που έβαλε στο… σακούλι, προκρίθηκε στους «16» του Champions League, μία αγωνιστική, μάλιστα, πριν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων!

Άλλη μία ψυχωμένη και σοβαρότατη εμφάνιση από τους παίκτες του… μαέστρου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, «κατέβασε ρολά» ο Πάρντο!

Ο ΑΠΟΕΛ παρέμεινε, ταυτόχρονα, στην κορυφή του 7ου ομίλου και με νίκη επί της Σαχτάρ στο ΓΣΠ την τελευταία αγωνιστική θα πάει μπει με τις… πρώτες στην κλήρωση, ελπίζοντας να του «χαμογελάσει».

Οι Ρώσοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και έχασαν σωρεία ευκαιριών. Πραγματικά, αν ο Σπαλέτι είχε μαλλιά, θα τα… ξερίζωνε, με αυτά που έβλεπε να χάνουν οι παίκτες του! Με τον Πάρντο, όμως, να πραγματοποιεί, ίσως, την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που πήγε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, οι «γαλαζοκίτρινοι» πήρα το «χρυσό» βαθμό και την πρόκριση!

Η Ζενίτ απείλησε για πρώτη φορά στο 26', όταν ο Ντενίσοφ έκανε το σουτ και ο Ολιβέιρα έσωσε πάνω στη γραμμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαντούκα… όργωσε την αριστερή ρωσική πτέρυγα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, με τον Αΐλτον να κάνει… τακουνάκι(!) και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Η ομάδα του Σπαλέτι απείλησε ξανά στο πρώτο ημίχρονο στο 41', όταν ο Φαϊζουλίν εκμεταλλεύτηκε το -μοναδικό- λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, αλλά είδε τον… κεραυνό του να απομακρύνεται από τον Πάρντο!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ζενίτ ενέτεινε την πίεσή της και στο 54' ο Ντάνι έκανε το δυνατό σουτ, με τον Πάρντο -και πάλι- να διώχνει δύσκολα. Ο Μπουχάροφ, στο 60', έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον ίδιο παίκτη, από το ένα μέτρο, στην επαναφορά, να στέλνει την μπάλα άουτ!

Αυτό που έχασε, όμως, η ομάδα του Σπαλέτι στο 72', απλά… δεν χάνεται! Πρωταγωνιστής και πάλι ο Μπουχάροφ, που πλάσαρε, ο Ολιβέιρα έσωσε πάνω στη γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Ντάνι, έκανε κι αυτός το σουτ, με τον Πίντο να διώχνει με τη σειρά του πάνω στη γραμμή!

Ε, κάπου εκεί η Ζενίτ το πήρε απόφαση ότι… δεν μπορεί, το 0-0 παρέμεινε και έδωσε την πρόκριση στον ΑΠΟΕΛ!

- Στο 57', οι οπαδοί της Ζενίτ άναψαν αρκετές φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και η ορατότητα αδύνατη και να διακοπεί για δέκα λεπτά το παιχνίδι.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

ΑΠΟΕΛ 9
Ζενίτ 8
Πόρτο 4
Σαχτάρ 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: