21/7/11

Παίζει με την «επιλεκτική χρεοκοπία» & ο Jean-Claude Juncker


Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης προσπαθούν να αποφύγουν την «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας, ως επόμενο της νέας οικονομικής βοήθειας, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί μία τέτοια πιθανότητα», τόνισε ο Juncker.

Η επιβολή τραπεζικού φόρου δεν αναμένεται να αποτελέσει μέρος του νέου πακέτου βοήθειας, πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, κατά την άφιξή του στη συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία για κάτι τέτοιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Χρειαζόμαστε μία συνολική λύση για την Ελλάδα", δήλωσε επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης. Ο Juncker εξάλλου τόνισε ότι οι λεπτομέρειες για τη συμφωνία των Ευρωπαίων για την Ελλάδα θα γίνουν γνωστές αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το Dow Jones Newswires αναφέρει επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης «σταθμίζουν» το ενδεχόμενο ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, με το ποσό του νέου δανείου προς την Ελλάδα να εκτιμάται στα 70 δισ. ευρώ, ωστόσο θα εξαρτηθεί από την τελική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών. Κάνει επίσης λόγο για ανταλλαγή ελληνικού χρέους με νέα ομόλογα διάρκειας 30 ετών.

Ωστόσο, ανώνυμες πηγές σημειώνουν επίσης ότι οι υφιστάμενες προτάσεις που συζητούνται για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. «Το έγγραφο εργασίας που επεξεργαζόμαστε συνιστά επιλεκτική χρεοκοπία», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος συμμετάσχει στη συνάντηση των αξιωματούχων της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: