31/7/11

Ο Μπάτον είδε την καρό σημαία στη Βουδαπέστη


Τη δεύτερή του νίκη τη φετινή σεζόν πανηγύρισε στο ουγγρικό Γκραν Πρι ο Τζένσον Μπάτον.

Ο πιλότος της McLaren και Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2009 άφησε πίσω του δεύτερο τον Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον οδηγό της Red Bull, όμως, να διευρύνει τη διαφορά από τους διώκτες του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το τελευταίο Γκραν Πρι πριν την καλοκαιρινή διακοπή του πρωταθλήματος (η δράση επανέρχεται στις 28 Αυγούστου) δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις, πλην της εξαιρετικής εμφάνισης του Μπάτον, ο οποίος έφτασε τους 200 αγώνες στα μονοθέσια της Formula 1.

Ο Βρετανός ήταν αναμφίβολα ο ταχύτερος πιλότος στην πίστα του Ουγγαρόρινγ, καταφέρνοντας να οδηγήσει με σταθερότητα, παρά το βροχή, που έπεφτε κατά διαστήματα και δυσκόλευε τις προσπάθειες του ιδίου και των αντιπάλων του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο ξεκίνημα της κούρσας, ο Φέτελ, που είχε εκκινήσει από την pole position είχε την πρωτιά και πίσω του ακολουθούσε ο έτερος πιλότος της McLaren Λιούις Χάμιλτον, που τον πίεζε. Και οι δυο, όμως, έχασαν το μέτρημα στις πόσος φορές έχασαν σε γλιστρήματα τον έλεγχο των μονοθεσίων τους και πόσες μπήκαν στα πιτ για να αλλάξουν ελαστικά, την ώρα που ο Μπάτον τους άφηνε πίσω του.

Η δεύτερη θέση, πάντως, κάθε άλλο παρά απογοητεύει τον Φέτελ, ο ποίος πλέον με 234 πόντους στη βαθμολογία των οδηγών, έναντι 149 του ομόσταβλού του Μαρκ Γουέμπερ προηγείται 85 ολόκληρους πόντους στη βαθμολογία και ουσιαστικά έχει ήδη στεφθεί για δεύτερη συνεχή σεζόν παγκόσμιος πρωταθλητής.

Τρίτος στη Βουδαπέστη τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο της Ferrari, ο οποίος στο τέλος μιας μέτριας εμφάνισης κατάφερε να ξεπεράσει τον Χάμιλτον, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Μαρκ Γουέμπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: