20/7/11

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην κυπριακή οικονομία


Για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην κυπριακή οικονομία, αντίστοιχη αυτής που ακολούθησε την τουρκική εισβολή, κάνει λόγο ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κ. Αθανάσιος Ορφανίδης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Stockwatch.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των κομμάτων, ο κ. Ορφανίδης τονίζει την ανάγκη λήψης δραστικότερων μέτρων από αυτά που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, μετά και τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν τα τραγικά γεγονότα στο Βασιλικό σε συνάρτηση με την καθυστέρηση λήψης μέτρων.

«Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις δυσκολίες προσφυγής σε εξωτικό δανεισμό, τις επιπρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις από τα πρόσφατα γεγονότα στο Βασιλικό, πιστεύω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτή του 1974», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανίδης, σύμφωνα με το Stockwatch.

«Συνεπώς», συνεχίζει, «για να αποφευχθούν τα χειρότερα όπως μεταξύ άλλων η ένταξη της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης, με ότι συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και για το εθνικό θέμα, απαιτούνται αμέσως περισσότερα και δραστικότερα μέτρα από εκείνα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της 8ης Ιουλίου 2011 καθώς και ταχύτερη υλοποίησή τους».

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα που παρουσιάστηκαν την 1η Ιουλίου, οκ. Ορφανίδης αναφέρει ότι «κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, λόγω όμως της καθυστέρησης στην προώθηση τους δεν είναι πλέον αρκετά λαμβανομένων υπόψη και των τραγικών γεγονότων στο Βασιλικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: