19/7/11

Ένοχοι οι έξι από τους εννέα τρομοκράτες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς


Απόφαση επί της ενοχής των εννέα κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αυστηρότερη ακόμα και από την εισαγγελική εισήγηση, εξέδωσε πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που συνεδριάζει στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία λόγω αμφιβολιών τους Ερρίκο Ράλλη και Νίκο Βογιατζάκη ενώ απάλλαξε επίσης από τις βασικές κατηγορίες, που αφορούν στην ένταξη στην οργάνωση και τον Εμμανουήλ Γιόσπα. Τον τελευταίο τον έκρινε ένοχο για άλλα αδικήματα που δεν συνδέονται με την οργάνωση όπως για ληστείες και κλοπές. Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, έκρινε ένοχους τους: Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και ηθική αυτουργία στις εκρήξεις στις οικίες των πρώην υπουργών Παναγιώτη Χηνοφώτη και Λούκας Κατσέλη και στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Ένοχοι κρίθηκαν οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Παναγιώτης Μασούρας, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Αλέξανδρος Μητρούσιας για: ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνδρομή στην έκρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη αλλά και για την κατασκευή και κατοχή του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην οικία της πρώην υπουργού. Οι τέσσερις τελευταίοι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι από τις λοιπές κατηγορίες που αφορούσαν τις εκρήξεις στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και της οικίας Χηνοφώτη.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, οι φυσικοί αυτουργοί όλων των εκρήξεων παραμένουν άγνωστοι. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων θα ζητήσουν την αναγνώριση ελαφρυντικών και η απόφαση επί των ποινών αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: