28/4/14

Νέος χαρτοπόλεμος μεταξύ τΣύριζα και ΝουΔούλας

Νέος χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε εξαιτίας συνέντευξης που παραχώρησε σε σκοπιανό μέσο ενημέρωσης, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» και υποστήριξε ότι η «εξωφρενική διαμάχη» οφείλεται στον Αντώνη Σαμαρά που θέλησε να κάνει πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενος εθνικά θέματα.
Ο Στ. Κούλογου, σε συνέντευξη που έδωσε στο telegraf.mk, δήλωσε ότι χαρακτηριστικά: «Στη δεκαετία του '90, ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία. Δυστυχώς, αυτό έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί σε ό,τι αφορά το θέμα. Έχω μιλήσει γιαυτό το πρόβλημα πολλές φορές σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα Σκόπια, καθώς και για τις δυνατότητες επίτευξης μιας ειρηνικής και αποδεκτής λύσης. Όμως, σήμερα, πληρώνουμε το τίμημα της πολιτικής Σαμαρά», ενώ συμπλήρωσε,  «Αποκαλώ την Μακεδονία με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».

Στη συνέντευξη Κούλογλου αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία με την εκπρόσωπο Τύπου Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να δηλώνει:  «Οι θέσεις που θα εκπροσωπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή αναδεικνύονται συνεχώς από τους υποψηφίους του. Και δυστυχώς είναι αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ο Στέλιος Κούλογλου, που υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να σώσει την τιμή της», απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ, διευκρινίζοντας:

«Αυτό που πραγματικά δήλωσα στο δημοσιογράφο από τα Σκόπια είναι ότι το θέμα της ονομασίας διογκώθηκε, ενώ θα έπρεπε από την αρχή να είχε λυθεί με έναν αμοιβαίο συμβιβασμό. Δήλωσα επίσης ότι υπεύθυνος για την διόγκωση του θέματος της ονομασίας είναι ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλησε να κάνει πολιτική καριέρα εκμεταλλευόμενος εθνικά ζητήματα. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά οδήγησε στη μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Η ΝΔ δεν πρέπει να ανακινεί το Μακεδονικό, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: