5/4/14

Όταν ο Πρετεντέρης παρουσίαζε με άλλους το βιβλίο του Μπαλτάκου

Tί σχέση έχει ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ και του Mega Γιάννης Πρετεντέρης με τον Τάκη Μπαλτάκο;

Θεωρητικά καμία, αλλά μια φωτογραφία που τον απεικονίζει να παρουσιάζει το βιβλίο του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης αποδεικνύει τα περί του αντιθέτου. Οσοι, εξάλλου, γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι αυτός που αναλαμβάνει να συντονίσει μια τέτοια εκδήλωση γνωρίζει προσωπικά τον συγγραφέα ή τουλάχιστον εκτιμά τον ίδιο και όσα γράφει στο βιβλίο. Ως εκ τούτου, πολλοί διερωτώνται ρητορικά εάν ο κ. Πρετεντέρης δεν γνώριζε τις όποιες απόψεις Μπαλτάκου τότε και... έπεσε από τα σύννεφα μετά την «αποκαλυπτική συνομιλία» που έφεραν στο φως της δημοσιότητας η Χρυσή Αυγή και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το εντυπωσιακό, πάντως, είναι η ευκολία με την οποία ο κατά τα λοιπά «έγκριτος» δημοσιογράφος του Mega «άδειασε» σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» τον άνθρωπο που του έκανε την τιμή να παρουσιάσει το έργο του. Τον φωτογραφίζει μεταξύ άλλων ως ακροδεξιό, χαφιέ, αντικομμουνιστή και παράγκα της Χρυσής Αυγής, ενώ φτάνει στο σημείο να «δεχτεί» ότι ο κ. Μπαλτάκος «έχει κρυφή ατζέντα από τον πρωθυπουργό, συνομιλώντας με μια εγκληματική οργάνωση φιλοναζιστών». Σημειώνει δε ότι του είναι αδιάφορο ο γ.γ. της κυβέρνησης να είναι ακροδεξιός, υπερθεματίζοντας ότι ο Μπαλτάκος προωθούσε μια ακροδεξιά ατζέντα!

«Θεωρώ εντελώς ανούσια τη συζήτηση εάν ο Μπαλτάκος είναι ή δεν είναι ακροδεξιός - δικό του θέμα... Το πρόβλημα προκύπτει από τη στιγμή που ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου προωθεί διαφορετική πολιτική από εκείνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού σε ένα κορυφαίο θέμα. Υπό αυτή την έννοια, ο Μπαλτάκος δεν ελέγχεται σήμερα για το ένα ή άλλο νομοσχέδιο, δεν εγκαλείται για προφανή πολιτική βλακεία, κατηγορείται κυρίως για παράβαση καθήκοντος» υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος.

Τουλάχιστον η Λιάνα Κανέλλη και ο «πράσινος» Νάσος Αλευράς, που επίσης παρουσίασαν, όπως και ο κ. Πρετεντέρης, το βιβλίο του Μπαλτάκου, δεν έκαναν παρόμοιες δηλώσεις και μάλιστα χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: