25/4/14

"Δεν είδαμε μέτρα για το ρεύμα, μονόδρομος οι ομαδικές απολύσεις". Ετοιμάζει οριστικό λουκέτο για το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και ομαδικές απολύσεις

Άκαρπη απέβη η  προτελευταία, διαβούλευση μεταξύ της Χαλυβουργίας Ελλάδος και του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο της από 18.2.2014 πρόσκλησης της εταιρίας για διαβούλευση για την εφαρμογή σχεδίου ομαδικών απολύσεων.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αφήνονται σαφείς αιχμές για καθυστερήσεις στα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους που είχαν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η Χαλυβουργία Ελλάδος αναφέρει ότι «οι εκπρόσωποι της εταιρίας σε συνέχεια των προηγούμενων διαβουλεύσεων και αναφερόμενοι στις εξαγγελίες των αρμοδίων υπουργών σχετικά με τη μείωση του κόστους ενέργειας των ενεργοβόρων βιομηχανιών, δήλωσαν ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη διαβούλευση δεν υλοποιήθηκε κανένα από τα εξαγγελθέντα μέτρα (μέτρο διακοψιμότητας, μέτρο αντιστάθμισης ρύπων, μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης κ.α.), παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού». 

Σύμφωνα με τη Χαλυβουργία Ελλάδος, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, εμμένοντας στις απόψεις που έχουν εκφράσει στις προηγούμενες διαβουλεύσεις, ζήτησαν τη συνέχιση των διαβουλεύσεων και την εξάντληση των χρονικών περιθωρίων προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να εξειδικεύσουν τα εξαγγελθέντα μέτρα και παράλληλα δήλωσαν την πρόθεσή τους να επιδιώξουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και να ζητήσουν την άμεση υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων. 

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά: «Δεδομένου ότι στις 30.4.2014 ολοκληρώνεται ο κύκλος των διαβουλεύσεων και στη συνέχεια θα γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα στο Υπουργείο Εργασίας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις για να ακολουθηθεί η διαδικασία για την εφαρμογή σχεδίου ομαδικών απολύσεων, τα μέρη συμφώνησαν η επόμενη -και τελευταία- διαβούλευση να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: