23/10/13

Πλιάτσικο στη «νέα ΕΡΤ». Ψηλά η γαλαζοπράσινη σημαία του ΠΑΣΟΚ

ΝΕΡΙΤ ώρα μηδέν! Τη στιγμή που σημαντικοί άνθρωποι του ραδιοτηλεοπτικού χώρου κάνουν λόγο πλέον ανοιχτά για «πλιάτσικο στη νέα ΕΡΤ», γνωστοί παραγωγοί ετοιμάζονται να ζητήσουν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να «μιλήσουν» με στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα για τους εμπλεκομένους.

Και όλα αυτά την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί τεράστιος εκνευρισμός όσον αφορά το πρόσωπο του αρμόδιου υφυπουργού της ΔΤ Παντελή Καψή, ο οποίος μαρκάρεται στενά για κόκκινη κάρτα από το κυβερνητικό σχήμα.

Ολοι περιμένουν από εκείνον το «μοιραίο λάθος», καθώς, ενώ θα έπρεπε να δρομολογεί εδώ και καιρό την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ετοιμάζει στενούς του συνεργάτες για υψηλά οφίτσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παντελής Καψής δρομολογεί για γενικό διευθυντή της ΝΕΡΙΤ τον προσωπικό του σύμβουλο Γιώργο Μπράμο, τον άνθρωπο για τον οποίο οι φήμες λένε ότι ευθύνεται για την παραίτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Νίκου Σίμου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και για το ξήλωμα του Γκίκα Μάναλη από το ίδιο πόστο.


«Αμαρτωλή»

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ξεκάθαρα ότι εδώ και τέσσερις μήνες στη δημόσια τηλεόραση βρίσκεται και δρα ο πυρήνας της αμαρτωλής ΕΡΤ, εξαιτίας της οποίας υποτίθεται ότι έκλεισε ο οργανισμός για να εξυγιανθεί με διαφανείς όρους.

Παραγωγοί του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, με πλούσιες περγαμηνές και ιστορία, περίμεναν πώς και πώς την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά από την Ιταλία για να ζητήσουν άμεση συνάντηση προκειμένου να καταθέσουν «λίστα παραπόνων». Παράλληλα θα καταθέσουν έγγραφα με τους άμεσα εμπλεκομένους στο μεγάλο φαγοπότι της δημόσιας τηλεόρασης.

Οπως οι ίδιοι αποκάλυψαν στη «δημοκρατία», αυτή τη στιγμή γίνεται το χειρότερο πλιάτσικο που έχει συμβεί πότε στο Ραδιομέγαρο και οι διάφοροι σωτήρες που εμφανίζονται πουλώντας ως πάροχοι πρόγραμμα στη ΔΤ θησαυρίζουν στην πλάτη του ελληνικού λαού.


Η ΚΑΝΤΩΡ

Λάδι στη φωτιά έχει ρίξει και η απόφαση να αναλάβει η ιδιωτική εταιρία ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης με στόχο την άμεση σύσταση και λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έως τη δημιουργία και τη μετάβαση στον νέο φορέα και ειδικότερα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαδικασίας επιλογής προσωπικού με συνολική δαπάνη 58.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ και φόρων.

Οι παραγωγοί αναρωτιούνται πώς, από τη στιγμή που η εν λόγω εταιρία δεν γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, αναμένεται να φτιάξει το νέο οργανόγραμμά της;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος φορέας που ετοιμάζει η ΚΑΝΤΩΡ καταργεί όλες τις γενικές διευθύνσεις που υπήρχαν στο παρελθόν.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μόνο δύο γενικών διευθύνσεων, στις οποίες θα εμπεριέχονται όλες οι υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, η μία θα έχει κάτω από τη σκέπη της όλες τις διοικητικές υπηρεσίες και η δεύτερη υπό τον έλεγχό της τη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης, καθώς επίσης και το πρόγραμμα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα πανίσχυρο διευθυντήριο που θα έχει στη διάθεσή του και θα διαχειρίζεται τεράστια κονδύλια, τα οποία θα προορίζονται για την ενημέρωση αλλά και για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της τηλεόρασης.

Και σε αυτήν την «τηλεοπτική αυτοκρατορία» επικεφαλής της νέας γενικής διεύθυνσης ειδήσεων, ενημέρωσης και προγράμματος προορίζεται ο Γιώργος Μπράμος.

Γνωστή παραγωγός, μιλώντας στη «δημοκρατία», αναρωτιέται τι «κολεγιά» γίνεται με την εταιρία «ΚΑΝΤΩΡ και ποιοι είναι αυτοί που εν μέσω οικονομικής κρίσης θησαυρίζουν από το λουκέτο της ΕΡΤ, όταν την παρούσα στιγμή η ΔΤ έχει απαξιωθεί εντελώς από το τηλεοπτικό κοινό. «Η ΔΤ σέρνεται τηλεοπτικά» μας τονίζει η παραγωγός και περιμένει ρηξικέλευθες κινήσεις από τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: