23/10/13

600.000 ευρώ στις Νύχτες Πρεμιέρας! Λεφτά υπάρχουν για τα καπρίτσια του Μπόμπολα. Ζήτω το γαλαζοπράσινο ΠΑΣΟΚ

Εν καιρώ κρίσης, που οι επιχορηγήσεις και τα κονδύλια είναι πετσοκομμένα, αποδεικνύεται ότι για κάποιους λιγοστούς «εκλεκτούς» λεφτά υπάρχουν!

Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν από τους πολλαπλούς φόρους και τα χαράτσια, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας πριμοδοτείται με ένα «δωράκι» 600.000 ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013», για να συνεχίσει το... σινεφίλ έργο που επιτελεί!

Ποσό εξωφρενικά υψηλό, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είναι λίγοι οι πολιτιστικοί οργανισμοί αλλά και τα δημόσια μουσειακά ιδρύματα τα οποία υπολειτουργούν ή έχουν βάλει λουκέτο λόγω έλλειψης χρημάτων.

Το παπανδρεϊκό «λεφτά υπάρχουν» στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι ταιριάζει γάντι, μια και οι υπεύθυνοι κρατικοί φορείς -και με τις ευλογίες του υπουργείου Πολιτισμού- αποφάσισαν να «χαρίσουν» στους διοργανωτές του φεστιβάλ το γενναίο ποσό των 600.000 ευρώ, εντάσσοντάς το στο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση ένταξης πράξης, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν από περίπου έναν μήνα , τα χρήματα αυτά θα δοθούν τόσο για τις ανάγκες του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου) όσο και για την 20ή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί το 2014. Μάλιστα, στο πλαίσιο της πράξης προβλέπονται όλες εκείνες οι εργασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση των καλλιτεχνικών διοργανώσεων, μεταξύ των οποίων και μεταφορά και φιλοξενία των προσκεκλημένων του φεστιβάλ αλλά και φωτογραφίσεις αυτών!

Βέβαια, το πλέον εξοργιστικό όλων είναι ότι στη χρηματοδότηση των δύο αυτών φεστιβάλ συμμετέχει και το ελληνικό κράτος σε ποσοστό της τάξεως του 5%!

Ως γνωστόν, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού κατόπιν σχετικής αποφάσεως του πρώην αναπληρωτή υπουργού Κώστα Τζαβάρα, έχει ιδρυθεί από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το περιοδικό «Σινεμά». Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Εταιρίας Αθηνών (συνεπώς και δικαιούχος των χρημάτων) είναι η Μαρία Μπόμπολα, κόρη του εκδότη Γιώργου Μπόμπολα (Εθνος, κτλ) και αδελφής του Λεωνίδα Μπόμπολα (ΑΚΤΩΡ) , ενώ, όπως διατείνονται οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ, στόχος είναι να φωτίσει άγνωστες πτυχές του ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου και να αναδείξει τις καλύτερες από τις μεγάλες ταινίες της σεζόν. Με το αζημίωτο φυσικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: