23/10/13

«Ψαλίδι» μόνο στις πρόωρες, λένε τώρα στο ΥΠΟΙΚ μετά το σάλο από τις δηλώσεις Στουρνάρα. Μπάχαλο...

Περιορισμούς και μειώσεις μόνο για όσους συνταξιοδοτούνται πρόωρα με ειδικές διατάξεις, περιλαμβάνει το σχέδιο περικοπών για το οποίο έκανε λόγο χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν σχετικώς ότι δεν θίγονται συντάξεις που εκδίδονται με τις γενικές διατάξεις, αλλά στο στόχαστρο μπαίνουν οι πρόωρες, εφόσον παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις ώστε να θεωρούνται «προνομιακές».
Δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις πέραν αυτών που έχουν ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή και πέραν αυτών που έχει συμφωνήσει η χώρα στο πλαίσιο των δανειακών συμβάσεων. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως και κατά συνέπεια από 1.1.2014, ο μαθηματικός τύπος που έχει εισαχθεί θα ισχύσει για τον υπολογισμό των εφάπαξ και από 1.6.2014 για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων.
Ο υπουργός δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τα μέλη της Επιτροπής για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων. Όπως έσπευσε εκ προοιμίου να ξεκαθαρίσει «ο νόμος 3863/2010 είναι νόμος του κράτους. Θα εφαρμοστεί και δεν θα αλλάξει, διότι αποτελεί δομική αλλαγή». Διευκρίνισε δε, ότι στο υπουργείο συστήνεται επιτροπή τεχνοκρατών «προκειμένου να υποδεχθούμε το νέο σύστημα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: