17/10/13

"Αν μας πιέσετε για μέτρα θα πάμε σε εκλογές". Μέγας ψεύτης ο κύριος. Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις & έχουν υπάρξει συνεννοήσεις με τον Τσίπρα

Σε όλους τους τόνους διακηρύσσει η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να λάβει νέα μέτρα και βάζει μάλιστα στους εταίρους το δίλημμα ότι εάν την πιέσουν περισσότερο θα αναγκαστεί να οδηγήσει τα πράγματα σε εκλογές.
Από την άλλη πλευρά, οι Ευρωπαίοι πιέζουν για νέα μέτρα, ειδικά για να καλυφθούν τα κενά που υποστηρίζουν ότι έχει ο νέος προϋπολογισμός, καθώς είναι και γι αυτούς δύσκολο να περάσουν στους δικούς τους ψηφοφόρους νέα χρηματοδότηση, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει των ευρωεκλογών.
Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ διαμηνύει πλέον καθαρά ότι τάσσεται κατά της επιβολής νέων μέτρων με αρκετούς να υποστηρίζουν την υιοθέτηση  σκληρής γραμμής απέναντι στους εκπροσώπους ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ που θα βρεθούν στη χώρα μας σε λίγες ημέρες.
Ενδεικτική ήταν η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ότι εάν η τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές.
Εξάλλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δήλωσε βέβαιος ότι το δημοσιονομικό κενό μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς οριζόντια μέτρα.
"Το δημοσιονομικό κενό είναι πολύ μικρό και μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς οριζόντια μέτρα», δήλωσε και επισήμανε ακόμη ότι το χρηματοδοτικό κενό "είναι υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίσουν οι πιστωτές μας", τόνισε.
Αλλά θυμίζουμε και την ανακοίνωση των προηγουμένων ημερών από τον Σίμο Κεδίκογλου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει πως "τα όσα γράφονται για τον Πρωθυπουργό και τον κ. Στουρνάρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού”, διαψεύδοντας δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: