20/10/13

10.000 ευρώ για σεμινάριο στα λημέρια του Άκη

Την αγαπημένη «γιάφκα» του Ακη Τσοχατζόπουλου στη Χαλκιδική, όπου οργάνωνε τις πολιτικές του συνάξεις με στενούς του συνεργάτες, το ξενοδοχείο «Possidi Holidays», επέλεξε το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να προκαλέσει με τις νέες του σπατάλες!

Αυτή τη φορά ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νότης Μηταράκης και οι συν αυτοίς αποφάσισαν να δαπανήσουν σχεδόν 10.000 ευρώ για τη διοργάνωση ενός σεμιναρίου με τη συμμετοχή 45 ατόμων. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται η ενοικίαση συνεδριακής αίθουσας, η σίτιση και το παρεχόμενο πρόγραμμα για τους συγκεκριμένους καλεσμένους, οι οποίοι έρχονται από την Κομισιόν και έξι συνολικά χώρες, χωρίς στα παραπάνω χρήματα να υπολογίζεται η κατάλυση των φιλοξενουμένων στα πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου. Και μπορεί το συγκεκριμένο ποσό να προέρχεται από το ΕΣΠΑ, ωστόσο εμμέσως πάλι ο ελληνικός λαός βάζει το χέρι στην τσέπη, αφού τα ταμεία της Ε.Ε. είναι γνωστό ότι γεμίζουν από τη συνεισφορά των κρατών-μελών, δηλαδή των Ευρωπαίων (και των Ελλήνων) πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία», που ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης και η οποία αναρτήθηκε στη Δι@υγεια με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου, ανατίθεται στην εταιρία Possidi Holidays Α.Ε. η ενοικίαση συνεδριακής αίθουσας καθώς και η παροχή υπηρεσιών εστίασης για 45 άτομα, στο πλαίσιο της τεχνικής συνάντησης για διαβούλευση εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου καθώς και σεμιναρίου με τίτλο «Team building/win joint seminar, in territorial cooperation everybody wins».


Και ξένοι αντιπρόσωποι

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο Ποσείδι στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης, αντιπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και των εθνικών αντιπροσώπων της Ιταλίας, της Κύπρου, της Αλβανίας, της ΠΓΔΜ, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Η συνολική αμοιβή για το έργο του αναδόχου ανέρχεται στα 7.200 ευρώ, με τη δαπάνη να καλύπτεται με την προσκόμιση τιμολογίου από πόρους του έργου της Τεχνικής Βοήθειας, των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, της προγραμματικής περιόδου 2007-1013.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ίδια απόφαση, ανατίθεται σε άλλη εταιρία η οργάνωση και υλοποίηση προγράμματος «Team building» καθώς και σεμινάριο για τους παραπάνω καλεσμένους, με το κόστος να ανέρχεται στο ποσό των 2.420 ευρώ.

Την ίδια ώρα, νέα -καθόλου μικρά- ποσά δεσμεύτηκαν προκειμένου να αποδοθούν στη συνέχεια ως υπερωρίες στους συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας του ίδιου υπουργείου. Οπως διαβάζουμε σε άλλη απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη Δι@υγεια με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου, «εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 17.845 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου μας, Ειδικός Φορέας 35/170, Κ.Α.Ε. 0512, Οικονομικού Ετους 2013, για νυχτερινές ώρες και εξαιρέσιμες ημέρες υπαλλήλων μετακλητών και αποσπασμένων στα γραφεία υπουργού, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, μηνών Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου». Είναι μια πάγια τακτική στον δημόσιο τομέα, που εξασφαλίζει αποδοχές στους υπαλλήλους επιπλέον του μισθού τους, μετά την έγκριση των προϊσταμένων τους. Και φυσικά, την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σφίγγει ολοένα και περισσότερο το ζωνάρι, προσπαθεί απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα και παρακολουθεί με αγανάκτηση τις προκλητικές ενέργειες αυτών που έχουν αναλάβει την ευθύνη να ορίσουν την τύχη της...

Δεν υπάρχουν σχόλια: