9/7/14

"Η Ελλάδα έπρεπε να είναι η Φλόριντα της Ευρώπης" σύμφωνα με τον αμερικάνο φίλο του Σαμαρά John Calamos. Δηλαδή πορνεία, ναρκωτικά, υπερξενοδοχεία πάνω στο κύμα και αλιγάτορες(από τους τελευταίους έχουμε τουλάχιστον τριακόσιους κροκόδειλους και τον Σήφη από την Κρήτη).


Η Ελλάδα έπρεπε να είναι η Φλόριντα της Ευρώπης. Αυτό δήλωσε ο John Calamos, επικεφαλής της Calamos Investments στη δική του παρέμβαση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Economist.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς έγινε στο παρελθόν για να μην το ξανακάνουμε στο μέλλον. Η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα, τόνισε. Ο J. Calamos υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα καθώς, όπως είπε, ο δημόσιος τομέας βρίσκεται παντού και αυτό πρέπει να αλλάξει, και ο ρόλος της Ελλάδας είναι να διευκολύνει τις επενδύσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Βασικός παράγοντας για να γίνει αυτό, είναι οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου. Όπως σημείωσε, ακόμη και στις ΗΠΑ οι τράπεζες δεν δανείζουν τις επιχειρήσεις χωρίς να σκανάρουν πρώτα τα οικονομικά τους στοιχεία.

Τέλος, ο J. Calamos εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι αλλαγές που γίνονται στο ελληνικό χρηματιστήριο ενθαρρύνουν την συμμετοχή επενδυτών σε ΑΜΚ και άλλες κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης, και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα σημειώνεται πρόοδος αν και αυτή είναι αργή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: