29/7/14

Με πιστωτική κάρτα στην Εφορία και σπάστε τις 3 δόσεις σε έως και 12 άτοκες

Στην έκδοση πιστωτικών καρτών στρέφονται όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι, προκειμένου να επωφεληθούν των προνομίων που τους δίνουν οι τράπεζες στην εξόφληση των φόρων τους σε περισσότερες -και κυρίως άτοκες – δόσεις. Κι αυτό γιατί αν ο φόρος πληρωθεί με “πλαστικό χρήμα”, η κάθε μια από τις τρεις δόσεις (τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου , τέλος Νοεμβρίου) μπορεί να “σπάσει” σε έξι ή και δώδεκα άτοκες δόσεις. Το ίδιο ισχύει και για τις πέντε δόσεις του φόρου ακινήτων.
Παράλληλα, πολλοί κάτοχοι πιστωτικών καρτών ζητούν από την τράπεζα διεύρυνση του πιστωτικού ορίου, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από τα προγράμματα άτοκων δόσεων.
Πάντως, όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, έγκριση για έκδοση νέας κάρτας λαμβάνει μόνον το 35% των αιτούντων, ενώ το πιστωτικό όριο δύσκολα υπερβαίνει τα 1000 ευρώ.
Όπως αναφέρει η Ημερησία, οι πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής του φόρου εισοδήματος σε 12 άτοκες δόσεις, οι κάρτες της Εθνικής, της Alpha και της Eurobank σε 9 άτοκες δόσεις και της Citibank σε 6 άτοκες δόσεις. Αν ένας φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει 1.200 ευρώ φόρο εισοδήματος και σπάσει τη δόση σε 12 άτοκες, θα αποπληρώσει την οφειλή τον Νοέμβριο του 2015 με χαμηλότερη μηνιαία καταβολή τα 33,33 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: