3/7/14

Διαλύεται το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης της Alpha Bank. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Προς  διάλυση οδεύει το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των εργαζομένων της Alpha Bank μετά την απόφαση του Συλλόγου Ποσωπικού να ζητήσει από το επικουρικό ταμείο τους (TAΠΙΛΤ – ΑΤ), την άμεση απόδοση των χρημάτων που αναλογούν στα μέλη του από ασφαλιστικές εισφορές,  σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο. Η απόφαση αυτή πρακτικά σηματοδοτεί την “αποχώρηση από το ταμείο” και “άμεση διερεύνηση διάλυσής του” και “ρευστοποίησης της περιουσίας του”, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε μετά από δικαστική απόφαση που δικαίωνε συνταξιούχους σε αυτό αυξάνοντας την επικουρική σύνταξη ακόμα και έως 70%.
Σύμφωνα με τον σύλλογο προσωπικού της Alpha Bank, με την απόφαση αυτή ουσιαστικά οι εν ενεργεία τραπεζοϋπάλληλοι καταδικάζονται στο να μην λάβουν επικουρική σύνταξη, παρότι τόσο οι ίδιοι όσο και η τράπεζα καταβάλλουν συνολικά εισφορά της τάξης του 7%.
Ο σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank εξηγεί πως «μετά από σειρά κοινών πρωτοβουλιών όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που εκπροσωπούν τα μέλη τους στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, σε απόλυτη συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου πετύχαμε τη βελτίωση των όρων επιβίωσής του με στόχο τη διασφάλιση της μακροχρόνιας αναλογιστικής ισορροπίας και την πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλισμένων.
Αυτή η προσπάθεια βελτίωσης των δεικτών αναλογιστικής ισορροπίας του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, που θα ενδυνάμωνε την αυτόνομη πορεία του μέσα σε συνθήκες ασφαλιστικής δικαιοσύνης και ισότητας δικαιωμάτων, κατέρρευσε εξαιτίας μίας αλλοπρόσαλλης και ανερμάτιστης πολιτικής ομάδας παλαιών συνταξιούχων, που παρά την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στο Ταμείο, πέτυχαν την έκδοση δικαστικής απόφασης που στην ουσία αυξάνει το βοήθημα τους σε ποσοστό 70%!!”
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που παραθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι:
ΕΙΣΦΟΡΕΣ 2013                                          ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2013
15.650.453                                                   25.833.776
Αν εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση σε πλήρη εναρμόνιση με το ζητούμενο της ομάδας των συνταξιούχων τότε η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:
ΕΙΣΦΟΡΕΣ 2013                                          ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2013 (με δικ. απόφαση)
15.650.453                                                   43.489.820

Δεν υπάρχουν σχόλια: