Τίτλοι τέλους μπήκε το μεσημέρι της Τετάρτης στους περίπου 120 εργαζομένους της Χαλυβουργίας καθώς σε συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας του εφοπλιστή Μάνεση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι πρώτοι επέδωσαν στους δεύτερους τον φάκελο με τις ομαδικές απολύσεις τους.
Η μοναδική ελπίδα για τους απολυμένους, πλέον, εργαζόμενους φαίνεται να αποτελεί το αν θα κριθούν «επαρκή» τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών.
Όπως έγραψε το protothema.gr τον όρο αυτό χρησιμοποίησαν εκπρόσωποι του κ. Μάνεση όταν την Τρίτη άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησης των ομαδικών απολύσεων.
Πολιτική λύση στο ζήτημα της Χαλυβουργίας ζητά το ΒΕΠ
Να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα της Χαλυβουργίας, που θέτει στην ανεργία δεκάδες εργαζομένους και κάνει ακόμη πιο φτωχή παραγωγικά την Ελλάδα, ζητά με δήλωσή του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος.
Ο πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει την αναγκαιότητα της μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις μεγάλες βιομηχανίες και την προσαρμογή του στα μέσα αντίστοιχα ευρωπαϊκά δεδομένα με την έναρξη ισχύος του μέτρου των συμβάσεων διακοψιμότητας ώστε να επιτυγχάνονται μεγαλύτερες εκπτώσεις στο κόστος της ενέργειας. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΒΕΠ επισημαίνει ότι αντίστοιχες μειώσεις πρέπει να γίνουν και στις -εναπομείνασες- βιοτεχνίες καθώς, όπως επισημαίνει για τις ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες έχει αυξηθεί κατά 60% την τελευταία πενταετία και σε συνδυασμό με την αύξηση του τέλους ΑΠΕ το ενεργειακό κόστος των βιομηχανιών γίνεται πλέον δυσβάσταχτο.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της στην τρόικα και τις επιταγές της, όταν σαφώς αυτές δεν συμβαδίζουν με το κοινό καλό και οδηγούν τη χώρα μας στην πλήρη αποβιομηχανοποίηση. Ζητούμε επειγόντως μία γενναία πολιτική λύση από την ελληνική κυβέρνηση για την ελληνική βιομηχανία της Χαλυβουργίας, τις ιστορικές Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος. Ζητούμε τόσο για τις βιομηχανίες όσο και για τη βιοτεχνία να ακολουθηθεί το πρόσφατο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου οι εταιρείες με ενεργειακό κόστος άνω του 3% του τζίρου τους απολαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές, ενώ με ανάλογο τρόπο παρέχονται και εκπτώσεις στα κόστη ηλεκτρισμού», επισημαίνει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΠ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου