27/2/14

Πυρά Δούρου! κατά Βενιζέλου για την εγκατάλειψη των ομογενών της Ουκρανίας στα νύχια των νεοναζί. Σιωπή στην "κεντροδεξιά"

Επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στη στάση που τηρεί σχετικά με τους ομογενείς της Ουκρανίας.
Η κ. Δούρου υπογράμμισε ότι οι Έλληνες ομογενείς βρίσκονται στο στόχαστρο της άκρως επικίνδυνης νεοναζιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας, «Δεξιός Τομέας», που καλεί τα μέλη της να πάρουν τα όπλα και να κατέβουν στους δρόμους.
Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, Αλεξάντρα Προτσένκο, κατήγγειλε ξυλοδαρμούς ομογενών και κλίμα εκφοβισμού.

Ωστόσο, η κ. Δούρου επισήμανε ότι οι εξελίξεις αυτές δεν προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας, τονίζοντας ενδεικτικά ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με την Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ,  ο κ. Βενιζέλος δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στο θέμα αυτό.

«Είναι προφανές ότι οι 150 χιλιάδες ομογενείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των νεοναζί, δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών. Εξ ου και η αφωνία του κ. Βενιζέλου», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: