23/2/14

Η ΜΚΟ Έργο Πολιτών έλαβε 7,5 εκατ.ευρώ για να καταγράφει ΜΚΟ

Σχεδόν 7,5 εκατ ευρώ σε πέντε χρόνια, από το 2005 έως το 2010, έλαβε η ΜΚΟ «Έργο Πολιτών», η οποία είχε ως αποστολή την καταγραφή εθελοντικών οργανώσεων, όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής. 
 
Η συγκεκριμένη Οργάνωση, θεωρητικώς Οργανισμός Εθελοντισμού που εποπτευόταν από το υπουργείο Πολιτισμού και η ίδρυσή της φέρει την υπογραφή του Κώστα Καραμανλή  από τα 7,5 εκατ. σε κονδύλια που έλαβε, διέθεσε τα 5 εκατ. σε μισθοδοσίες και αμοιβές συνεργατών. Το «Έργο Πολιτών» έκλεισε έξι χρόνια μετά τη δημιουργία της, «βουτηγμένη» στα χρέη και στην παράτυπη διαχείριση των κρατικών χρηματοδοτήσεων, χωρίς να έχει αποδώσει  αξιοπρόσεκτο έργο.
 
Η Οργάνωση ήταν η πρώτη στην κυβερνητική λίστα για «λουκέτο» σε οργανισμούς που δεν παράγουν έργο, ενώ πριν το κλείσιμό της, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διέταξε έρευνα στα οικονομικά της, όπου διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών στις προσλήψεις, υπέρογκες αποδοχές και παράτυπες απευθείας αναθέσεις έργων.
 
Χαρακτηριστικά, η Οργάνωση στεγάζονταν σε γραφεία 703 τ.μ με ενοίκιο 16.500 μηνιαίως. Πρόεδρος της συγκεκριμένης οργάνωσης είχε οριστεί ο Στέλιος Συρμόγλου, ο οποίος έφερε την ιδιότητα του δημοσιογράφου και του καθηγητή Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: