20/2/14

Άρση ασυλίας όλης της ΚΟ της Χρυσής Αυγής ενόψει απαγόρευσης

Εκτός ποινικού νομού επιχειρείται να τεθεί τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου συνολικά η Χρυσή Αυγή, καθώς με έγγραφο των ανακριτικών Κλάπα και Δημητροπόυλου, τίθεται υπό κατηγορία το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της. 

Οι ανακρίτριες με έγγραφό τους προς τη Βουλή ζητούν να αρθεί η ασυλία και των υπολοίπων 9 βουλευτών του κόμματος που δεν είχαν κατηγορηθεί ή προφυλακιστεί για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, μεταξύ αυτών και η σύζυγος του γενικού γραμματέα του κόμματος Ελένη Ζαρούλια. 

Επίσης ζητείται να αρθεί η ασυλία για συμπληρωματικές κατηγορίες για κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης κατά των βουλευτών Μιχαλολιάκου, Μίχου, Γερμενή , Μπούκουρα, Λαγού και Κασιαδιαρη. 

Το γεγονότος αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως οι βουλευτές Κασιαδιαρης και Μίχος που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση , πλέον αντιμετωπίζουν εκ νέου το φάσμα της προσωρινής κράτησης γιατί πρόκειται για νέα κατηγορία. 

Με το έγγραφο ζητείται επίσης να αρθεί η ασυλία για το πλημμέλημα της κατοχής όπλου κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου και το επίσης πλημμέλημα της σύστασης παράνομου αρχείου κατά του Χρ. Παπά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: