15/2/14

Ενώ υπερασπιζόταν στη Βουλή τους εργολάβους, αυτοί τον «άδειασαν» για τη διαρροή του με τα εξοχικά!

Απίστευτο διασυρμό υπέστη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χθες στη Βουλή, καθώς την ώρα που εμφανίστηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργολάβων για τα διόδια, λέγοντας ότι έχουμε τα φθηνότερα διόδια στην Ευρώπη, οι παραχωρησιούχοι τον εξέθεταν ακυρώνοντας τη διαρροή που είχε κάνει το υπουργείο του για μειωμένα διόδια και σε όσους έχουν εξοχικά στον Ωρωπό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσήλθε χθες στη Βουλή για να απαντήσει σε ερώτηση του Ηλία Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος του υπενθύμισε ότι ο ίδιος πριν από δύο μήνες ήταν που έλεγε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις, ωστόσο οι αυξήσεις έγιναν και ήταν εκτός πραγματικότητας.

Κι όμως. Δείχνοντας να ζει σε κλειστή γυάλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε τις αυξήσεις «μύθο». Και δεν έμεινε εκεί, αλλά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο Ωρωπού που αντιδρά και, υποκρινόμενος ότι δεν γνωρίζει τις αντιδράσεις των κατοίκων, υποστήριξε ότι ο δήμαρχος αποζητούσε λίγα λεπτά δημοσιότητας και εξυπηρετούσε μικροκομματικά παιχνίδια.

Περιγράφοντας το… δράμα των εργολάβων, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι οι αυξήσεις οφείλονται στις συμβάσεις που υπογράφηκαν το 2007 και γίνονται τώρα γιατί δεν έγιναν το διάστημα 2008-2012, με αποτέλεσμα τα έργα να ρημάξουν. Προκάλεσε έτσι την οργή αρκετών «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι στο περιστύλιο της Βουλής έλεγαν ότι «στις συμβάσεις του 2007 προβλεπόταν και η ολοκλήρωση των έργων μέχρι το 2012, ωστόσο ο υπουργός από ολόκληρες τις συμβάσεις κράτησε μόνο τις αυξήσεις στα διόδια».

Σε μια «υπέρ εργολάβων» απάντηση ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι όσοι καίνε τα διόδια είναι κατά του λαού και υπέρ των «Δεν Πληρώνω» με τα τζιπ. Χωρίς μάλιστα κανείς να καταλάβει το γιατί και χωρίς να προκληθεί από κανέναν, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξαπέλυσε επίθεση στη Χρυσή Αυγή αποσκοπώντας στα δικά του λίγα λεπτά δημοσιότητας. «Είστε μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά. Βάζετε μπάρες και διόδια στη σκέψη των ανθρώπων και στην ψυχή των ανθρώπων. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα, αλλά οι χειρότεροι εφιάλτες που θέλουμε να ξορκίσουμε» είπε ο υπουργός, για να λάβει την ομολογουμένως αποστομωτική απάντηση του Ηλία Παναγιώταρου: «Ερχονται εκλογές. Κι εκεί δεν σε σώζει τίποτα. Ούτε οι “58” ούτε η “Ελιά” ούτε ο δάκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: