14/2/14

Στα σκαριά σχέδιο να χαριστούν τα 230.000.000 ευρώ που οφείλει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από δάνεια!

Λύση για τα δάνεια των 230.000.000 ευρώ που χρωστά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ψάχνει η κυβέρνηση, προσανατολιζόμενη σε διαγραφή του χρέους. Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, καθώς κάποιοι στην κυβέρνηση, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής, αναζητούν «κρυφίως» τον τρόπο για να φορτώσουν στον Ελληνα φορολογούμενο χρέη 230.000.000 ευρώ.

Και το σκάνδαλο γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί με μεγαλοστομίες για «τον πολιτισμό που δεν πωλείται» ή για το σχέδιο βιωσιμότητας που υπάρχει για να βγει το Μέγαρο από την κρίση.

Κατά πληροφορίες, έχει ήδη δρομολογηθεί η ανάληψη του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων του Μεγάρου από το Δημόσιο, με αντάλλαγμα, υποτίθεται, την πλειοψηφία στη διοίκηση του οργανισμού. Το 2013 το Μέγαρο Μουσικής έλαβε επιχορήγηση από το Δημόσιο της τάξης των 6.000.000 ευρώ, που χάθηκε στη μαύρη τρύπα που έχει δημιουργηθεί.

Σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας για τους Ελληνες, ο Γ. Στουρνάρας, εκτός από το ότι δεν κυνηγά τη φοροδιαφυγή, επιχειρεί να φεσώσει περαιτέρω τους Ελληνες με χρέη που δημιούργησε το Μέγαρο Μουσικής και οι πέριξ αυτού συνεργάτες και φίλοι της εξουσίας.

Τα δανεικά του Μεγάρου καλούνται σήμερα να πληρώσουν, κατά τραγική ειρωνεία, άνθρωποι οι οποίοι δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους εκεί.Το σχέδιο «διάσωσης» συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.


Συμμετέχοντες

Συμμετείχαν ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του Μεγάρου Γιάννης Μάνος, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος, μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «αφού το Δημόσιο έχει μπει εγγυητής στα δάνεια (για την κατασκευή του Μεγάρου) και πρέπει να τα πληρώσει, το ζήτημα είναι αν θέλουμε το Μέγαρο ανοιχτό ή κλειστό. Πρέπει να βρεθεί λύση με διαφάνεια και συναίνεση, για να λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού, ανοιχτός στην εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) Γ. Μάνος έδωσε μια περισσότερο εξιδανικευμένη εικόνα και ανέφερε ότι κανείς δεν συζητά για ιδιωτικοποίηση του Μεγάρου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. «Ο πολιτισμός δεν πωλείται» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει οικονομική μελέτη που δείχνει ότι το Μέγαρο Μουσικής είναι βιώσιμο και μπορεί να λειτουργεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: