9/2/14

Παράνομες οι περικοπές συντάξεων - εφάπαξ σε ΙΚΑ και Δημόσιο. Βόμβες...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο -πέρα από τις αποφάσεις που έχουν εκδώσει ή αναμένεται να εκδώσουν για τους ένστολους κλπ.- μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα εκδώσουν νέες αποφάσεις οι οποίες θα κρίνουν αντισυνταγματικές και άλλες διατάξεις των μνημονίων.
Οι νέες αυτές αποφάσεις που αναμένονται να εκδοθούν, σημείωναν οι δικαστές, θα ακολουθήσουν την «πεπατημένη» των προηγουμένων που αφορούσαν τους ένστολους κλπ. Δηλαδή θα κρίνουν αντισυνταγματικά νομοθετήματα τα οποία επέφεραν μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ σε μεγάλους κλάδους εργαζομένων και συνταξιούχων.
Είναι πλέον μονόδρομος για όσους ανεβαίνουν στην έδρα των δικαστηρίων, προσέθεσαν οι δικαστές, να κρίνουν αντισυνταγματικούς τους μνημονιακούς νόμους που επέφεραν περικοπές σε αποδοχές, επιδόματα, συντάξεις κλπ.
Ειδικότερα, το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Μαρτίου στο Α’ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητηθούν προσφυγές συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων που  τους επιβλήθηκαν με μνημονιακούς νόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: