19/2/14

Ο Τζιτζικώστας δεν στηρίζει Καλαφάτη στον δήμο, ο (θείος) Μπουτάρης τού εύχεται να νικήσει και η Ν.Δ. μιλά για μυστική συμφωνία!

Το «έλα να δεις στη Θεσσαλονίκη» συνεχίζεται. Οι διπλές «γαλάζιες» υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Γιάννη Ιωαννίδη (ο επίσημος υποψήφιος) και τον Απόστολο Τζιτζικώστα (ο ανεξάρτητος) δημιουργούν ρωγμές και σε άλλα μέτωπα και ιδιαίτερα σε αυτό του κεντρικού δήμου. Χθες ο Απόστολος Τζιτζικώστας βάδισε χέρι χέρι με τον Γιάννη Μπουτάρη, με τον περιφερειάρχη να αρνείται τη στήριξη προς τον Σταύρο Καλαφάτη στον κεντρικό δήμο, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να εύχεται την επανεκλογή Τζιτζικώστα στην περιφέρεια και τη Ν.Δ. να υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι υπήρξε μυστική συμφωνία μεταξύ των δύο. «Μύλος» δηλαδή!

Το έναυσμα έδωσε το πρωί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απάντησε ως εξής στο ερώτημα τι θα ψηφίσει στον κεντρικό δήμο, «Μπουτάρη ή Καλαφάτη». «Εγώ ψηφίζω στη Βραχιά, στο χωριό μου». Λίγη ώρα μετά ο Γιάννης Μπουτάρης πήρε τη σκυτάλη και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υποθαλάσσια συγκοινωνία έκανε και αυτός άνοιγμα προς τον κ. Τζιτζικώστα, με τον οποίο έχουν και συγγενική σχέση (ο Μπουτάρης είναι μακρινός θείος του Τζιτζικώστα).


Περιφέρεια

«Στηρίζω τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Από πάντα, όχι μόνο σήμερα. Γιατί έκανε καλή δουλειά στην περιφέρεια. Πρόσφατα έδειξε μια αυτονομία που είναι πρωτόγνωρη στην πολιτική ζωή. Αν και γέννημα θρέμμα της Ν.Δ., αποφάσισε να σηκώσει κεφάλι, λέγοντας ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης. Πρόσθεσε δε με νόημα βάζοντας στο στόχαστρο τη Ν.Δ.: «Είναι εξαιρετικά άκομψη η συμπεριφορά της Ν.Δ. Πρόκειται για δείγμα κομματοκρατίας. Δεν μπορεί έτσι βάναυσα ένα κόμμα να ορίζει τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Το «φλερτ» προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. «Τώρα φαίνεται γιατί ο Τζιτζικώστας γύρισε την πλάτη στον Σαμαρά. Υπάρχει στήριξη στον Μπουτάρη, ενώ ο ίδιος δήλωσε λευκό στο ερώτημα “Μπουτάρης ή Καλαφάτης”. Ετσι καταρρίπτεται ο μύθος ότι το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στον Τζιτζικώστα, όταν ο εκλεκτός του Βενιζέλου, που είναι ο Μπουτάρης, λέει καλά λόγια για τον Τζιτζικώστα» έλεγαν πηγές της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υπονοούσαν την ύπαρξη άτυπης μυστικής συμφωνίας!
Αμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του κ. Τζιτζικώστα, συνεργάτες του οποίου έκαναν λόγο «για ανυπόστατα σενάρια, που αναπαράγονται από τα γνωστά κομματικά παπαγαλάκια με προφανή στόχο».

Ενδιαφέρον είχε και το σχόλιο του κ. Μπουτάρη για τον Σταύρο Καλαφάτη. «Είναι πολύ φίλος με τον γιο μου και πολύ καλό παιδί, αλλά λίγο ανόρεχτος. Γιατί μέχρι προχτές έλεγε ότι δεν ήθελε να είναι υποψήφιος. Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω κακή κουβέντα για το παιδί. Πάντως, δεν είναι εύκολος αντίπαλος, γιατί δεν υπάρχουν εύκολες νίκες» σχολίασε ο κ. Μπουτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: