15/2/14

Ούτε κουβέντα για τα έσοδα από την πώληση του σπιτιού, την offshore και τα τραπεζικά deal έως το 2013

Απόλυτη και ένοχη σιωπή επί των τριών κρίσιμων ερωτημάτων για τις αγοραπωλησίες ακινήτων στο Λονδίνο το 2010 και για τα δάνειά του από τράπεζα έως και το 2013 εξακολουθεί να τηρεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Τα δημοσιεύματα της «δ», χθες και προχθές, υπογράμμιζαν τα εξής:

Πρώτον, ότι στη δήλωση «πόθεν έσχες» του κ. Μηταράκη, στη Βουλή, δεν αναγράφεται η είσπραξη τιμήματος από την πώληση διαμερίσματος που ο ίδιος είχε τονίσει ότι πραγματοποίησε, πριν αγοράσει νέο διαμέρισμα το 2010. Η «δ» αποκάλυψε, με αδιάσειστα έγγραφα, ότι παλαιό διαμέρισμα, στο οποίο διέμενε ο νυν υφυπουργός, πωλήθηκε αντί 575.000 βρετανικών λιρών (περίπου 700.000 ευρώ) και έθεσε το ερώτημα γιατί δεν αναγράφεται στο «πόθεν έσχες» ή αν τυχόν αναγράφεται σε κάποια φορολογική δήλωση ή αν τυχόν πωλήθηκε άλλο διαμέρισμα και όχι αυτό. Απάντηση; Καμία!

Δεύτερον, ότι σημερινός ιδιοκτήτης του παλαιού διαμερίσματος, στο οποίο διέμενε ο κ. Μηταράκης, είναι μια (άγνωστης ταυτότητας) offshore εταιρία με την επωνυμία Balanta Limited. H «δ», μετά τη δημοσίευση των σχετικών εγγράφων, έθεσε το ερώτημα αν ο κ. Μηταράκης πώλησε ακίνητο στην Balanta, αν γνωρίζει τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την offshore (και πλήρωσαν 700.000 ευρώ) ή αν μεσολάβησε άλλος για την πώληση, χωρίς ο ίδιος να έχει σχέση με αυτήν. Απάντηση; Καμία!

Τρίτον, ότι, σε αντίθεση με τις επανειλημμένες δηλώσεις του κ. Μηταράκη ότι όλα ολοκληρώθηκαν το 2010 πριν αποκτήσει πολιτική ιδιότητα, τα έγγραφα του Βρετανικού Κτηματολογίου αποδεικνύουν συναλλαγές του με ελληνική συστημική τράπεζα έως και τον Αύγουστο του 2013. Η «δ» έθεσε το ερώτημα γιατί ο κ. Μηταράκης επέμενε, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις του Δεκεμβρίου του 2013, ότι «όλα έκλεισαν» το 2010, αφού συναλλασσόταν με την τράπεζα έως και τέσσερις μήνες νωρίτερα. Απάντηση; Καμία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: