20/2/14

Ποιος είναι ο αρχισυνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ που πρωτοστατούσε στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ που το «γύρισε» σε αντιμνημονιακός είναι ο Μανόλης Χατζόπουλος, εις εκ των συλληφθέντων για το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων.
Πριν λίγο, ήρθε και η αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη, που στην ουσία αποκηρύσσει τον προφυλακισμένο συνδικαλιστή. Από το ΠΑΣΟΚ λοιπόν υποστηρίζουν πως "ο Μανόλης Χατζόπουλος όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα, αλλά ως «αγανακτισμένος» της πλατείας Συντάγματος και μέσω δημόσιων επιστολών του σε εφημερίδες, μας εξύβριζε ως 'διεφθαρμένους' που 'χάσαμε την ιδεολογία μας'! Σύντομα οι πολίτες θα καταλάβουν ποιοι εκπροσωπούν το αντιμνημονιακό μέτωπο".
Ο Χατζόπουλος ήταν συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Περιβάλλοντος όπου εργαζόταν ως τμηματάρχης στη διεύθυνση Εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών, υπό την οποία βρίσκεται και η διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων. Ο ρόλος του ήταν κομβικός καθώς ήταν ο άνθρωπος που γνώριζε πότε έβγαιναν τα αρμόδια κλιμάκια για έλεγχο. Ετσι φρόντιζε να ενημερώνει τα πρατήρια και οι επιτήδειοι λάμβαναν τις προφυλάξεις τους για να μην πέσουν στα χέρια των ελεγκτών.
Τα τελευταία τρία χρόνια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Εθνος, ο Χατζόπουλος διαφοροποιήθηκε από την ΠΑΣΚΕ και δήλωνε αντιμνημονιακός. Ενδεικτική της αλλαγής στάσης του ήταν η επιστολή που είχε στείλει στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στην εφημερίδα Ριζοσπάστης όπου συντασσόμενος με το ΚΚΕ έγραφε: «Νιώθω αηδιασμένος, απογοητευμένος και προδομένος από αυτά που έζησα και τη [...] ζοφερή πραγματικότητα που μας επέβαλαν οι μνημονιακές – καπιταλιστικές – νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
Ποιος είναι ο συνδικαλιστής Μανώλης Χατζόπουλος
Η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν ο κ. Χατζόπουλος ανήκε πριν από τρία χρόνια στο υπουργείο Ανάπτυξης, ωστόσο από το Μάρτιο του 2009 όλες οι γενικές γραμματείες Ενέργειας πέρασαν στο ΥΠΕΚΑ. Κάτω από τη συγκεκριμένη διεύθυνση βρίσκεται και η Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων.
Επί 27 χρόνια ο κ. Χατζόπουλος ήταν συνδικαλιστής στο σύλλογο και την ομοσπονδία των εργαζομένων του υπουργείου, ενώ για οκτώ χρόνια ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας και για τέσσερα του συλλόγου.
Οι κατηγορίες για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων
Ο τομέας στον οποίο ήταν υπεύθυνος ο Μανώλης Χατζόπουλος είχε να κάνει με τις αδειοδοτήσεις πετρελαϊκών εγκαταστάσεων αλλά και με τους ελέγχους των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ). Ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωνε ουσιαστικά το κύκλωμα πότε θα βγουν τα κλιμάκια για έλεγχο και οι επιτήδειοι λάμβαναν τις προφυλάξεις τους για να μην πέσουν στα χέρια των ελεγκτών και της ΕΛ.ΑΣ..
Συνάδελφοι τους πάντως δηλώνουν πως έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν για την εμπλοκή του στο κύκλωμα, αφού όπως ανέφεραν ο Μανώλης Χατζόπουλος «ήταν μαχητικός και δεν έδινε δικαιώματα».
Ο ίδιος μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για την υπόθεση έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: