31/1/12

15% για το 2012 η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις διαγνωστικές εξετάσεις, για αρχή


Θα πληρώνουν μέρος των διαγνωστικών εξετάσεων που κάνουν στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρων του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, ενώ μπαίνει και συνολικό πλαφόν για το ύψος που μπορεί να φθάσει ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ .
Σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν, σήμερα, ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, ο υφυπουργός Υγείας Μ. Μπόλαρης και ο Κ. Σουλιώτης αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων φέτος  δεν μπορεί να διατεθεί ποσό μεγαλύτερο των 352 εκατ. ευρώ συνολικά για τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων για διαγνωστικές εξετάσεις.
Μάλιστα ο κ. Σουλιώτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αν στην πορεία του έτους παρουσιαστεί υπέρβαση του προϋπολογισμού, όλα επανεξετάζονται, διότι είπαμε ότι η γραμμή μας είναι ότι έχουμε 352 εκατομμύρια για διενέργεια εξετάσεων και δεν πρέπει να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Άρα όλοι οι φορείς που συμβάλλονται μαζί μας γνωρίζουν ότι αυτό είναι το ποσό που θα τους διανείμουμε».
Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, θα έχουν μια σημαντική επιβάρυνση της τάξης του 15%, για τις διαγνωστικές εξετάσεις που θα κάνουν σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα. Όπως παραδέχτηκε ο κ. Σουλιώτης «υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία επιλογή είναι να γίνει μία εξέταση στις δημόσιες δομές, εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ και εργαστήρια του ΕΣΥ, δεν υπάρχει συμμετοχή εκεί, και η άλλη στα ιδιωτικά συμβεβλημένα. Εκεί υπάρχει όντως 15% συμμετοχή.
Αν το αναγνώσουμε από την πλευρά του ασφαλισμένου του ΙΚΑ, είναι μια επιβάρυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: