31/1/12

Άκαρπη η επαφή Λαυρεντιάδη ,Proton Bank

Χωρίς συμφωνία κατέληξαν οι επαφές του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με την νέα Proton Bank για την επιστροφή των δανείων ύψους περίπου 393 εκατομμυρίων ευρώ που ελήφθησαν από εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντος Λαυρεντιάδη την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας και χαρακτηρίζονται ως «επισφαλή». 

Αυτό αποφασίστηκε μετά από ΔΣ της τράπεζας, η οποία απέρριψε την προσφορά του επιχειρηματία, αφού μπορεί να μην υπήρξε διαφωνία για το ύψος του ποσού που θα επιστραφεί ( δεν αμφισβητεί το ποσό η πλευρά Λαυρεντιάδη) αλλά υπήρξαν αντίθετες απόψεις για τον τρόπο και χρόνο καταβολής τους. 

Με αυτό τον τρόπο όμως και μετά την μη εμφάνιση του επιχειρηματία ενώπιον του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ώστε να δώσει εξηγήσεις, η ποινική έρευνα για την υπόθεση κλείνει και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας θα συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα με το οποίο -πιθανότατα-θα εισηγείται την άσκηση κακουργηματικών διώξεων. 

Ενώπιον του κ. Δραγάτση εμφανίστηκαν πάντως οι συνήγοροι του επιχειρηματία οι οποίοι αιτήθηκαν νέα προθεσμία εκ μέρους του (ήδη του έχουν χορηγηθεί σειρά προθεσμιών επί μήνες) κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα. Το κλείσιμο δε της διαπραγμάτευσης εκ μέρους της τράπεζας, οδήγησε και σε κλείσιμο της δικογραφίας χωρίς να έχει δώσει εξηγήσεις ο κ. Λαυρεντιάδης. 

Πάντως σε βάρος του έχει υποβληθεί μηνύσεις τόσο από την παλιά όσο και από τη Νέα Proton Bank οι οποίες θα παραστούν ως πολιτικώς ενάγουσες στην εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, το συνολικό ποσό των δανείων (σε παλιά και νέα Proton) προσεγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ ενώ ήδη ο κ. Λαυρεντιάδης έχει επιστρέψει στην Τράπεζα 51 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: