30/1/12

Την αναστολή διαπραγμάτευσης για την Alpha Bank και EFG Εurobank αποφάσισε το Χ.Α. και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς


Tην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της EFG Εurobank αποφάσισε το Χ.Α. και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Στην απόφαση αυτή οι διοικήσεις των ΕΚ και ΧΑ κατέληξαν διότι μετά τις σημερινές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών, δεν διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος επί των συναλλαγών των δυο τραπεζών, όχι μόνο για τη σημερινή αλλά τουλάχιστον για τις προηγούμενες επτά συνεδριάσεις.
Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικών με τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβησαν οι τράπεζες Alpha και Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα , από το Γραφείο Tύπου του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοινώθηκαν τα εξής:
Η Κυβέρνηση χαιρέτησε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο την απόφαση της Alpha και της Eurobank να συγχωνευτούν θεωρώντας την ως ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Οι εκπρόσωποι του δημοσίου στα ΔΣ και οι γενικές συνελεύσεις των προνομιούχων μετόχων των δυο τραπεζών που συγκροτούνται από το ελληνικό δημόσιο στήριξαν τις σχετικές αποφάσεις. Οι γενικές συνελεύσεις των δυο τραπεζών αποφάσισαν υπέρ της συγχώνευσης στις 15.11.2011, μετά δηλαδή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26.10.2011 που διαμόρφωσε, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τις παραμέτρους του PSI.
Επίσης, όλο αυτό το διάστημα οι διοικήσεις των δυο τραπεζών παρακολουθούν από πολύ κοντά τις συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας - με τη στήριξη των θεσμικών της εταίρων - και των ιδιωτών πιστωτών μέσω του IIF/SC. Γνωρίζουν συνεπώς εδώ και πολύ καιρό το πλαίσιο του PSI ως προς το οποίο δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο ή διαφορετικό, σε σχέση με αυτά που έχουν λάβει υπόψιν τους και έχουν συνυπολογίσει οι δυο τράπεζες.
Αλλωστε, μια από τις βασικές συνιστώσες της απόφασης της 26.10 και του νέου προγράμματος είναι η απόλυτη διασφάλιση της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών που εισέρχονται έτσι ενισχυμένες στη νέα περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: