31/1/12

Δεν κλείνουν ΕΤ1, Cine/Sport+ και Ραδιοτηλεόραση

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται η εξυγίανση της ΕΡΤ, καθώς το ΔΣ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε ότι δεν κλείνουν ΕΤ1, το ψηφιακό κανάλι Cine/Sport+ και του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση επικαλούμενο τα πορίσματα «ειδικής μελέτης».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας Ηλία Μόσιαλος, είχε εξαγγείλει το κλείσιμο ΕΤ1, Cine/Sport+ και της Ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μείωση του αριθμού των περιφερειακών σταθμών, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του κόστους της εταιρείας, 

Ειδικότερα σύμφωνα τα ανακοινωθέντα:


- Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι. Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
- Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Το πρόγραμμά της εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα.
- Η ΕΤ1 παραμένει κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Η ΕΡΤ, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή τεχνολογία, εντάσσει στη δυναμική του προγράμματος της ΕΤ1 και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση και στα 'Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και οι οποίες παρέχονταν από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή θα προκύψει πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακας για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων.
- Το ψηφιακό κανάλι Cine/Sport+ μετατρέπεται σε δορυφορικό.
- Συνέχιση λειτουργίας και εκσυγχρονισμός του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», με εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου.

Επίσης, το ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενέκρινε το σχέδιο αλλαγών και βελτιώσεων στη λειτουργία των 19 περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: