27/1/12

Από το εξωτερικό δύο στα τρία ευρώ που μπαίνουν στο ταμείο της


Καινοτομία και εξαγωγές πηγαίνουν χέρι-χέρι στην βορειοελλαδική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Olympia Electronics, η οποία παράγει στη Μεθώνη Πιερίας και εξάγει σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού προϊόντα τεχνολογίας αιχμής. Χαρακτηριστικό είναι ότι δυο στα τρία ευρώ που μπαίνουν στα ταμεία της εταιρείας προέρχονται από το εξωτερικό και δη από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1979 από τον Νίκο Λακασά και τον Παναγιώτη Αρβανιτίδη δεν σταματά να ανοίγεται σε νέες χώρες με τα τελευταία εξαγωγικά της βήματα να πραγματοποιούνται σε δυο ιδιαίτερα δυναμικές αγορές, την Αυστραλία και τη Ρωσία. Μάλιστα, για το 2012 η Olympia Electronics, όπως επισημαίνει στη Voria.gr ο διευθυντής marketing και στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας, Δημήτρης Λακασάς αναμένει αύξηση των εξαγωγών κατά 15%, που προβλέπεται ότι θα προέλθει από την άνοδο των πωλήσεων σε Σκανδιναβία, Αυστραλία, Γερμανία και Ρωσία.
Στην ελληνική αγορά οι εκτιμήσεις δεν είναι το ίδιο αισιόδοξες καθώς με βάση τα σημερινά δεδομένα το πρώτο εξάμηνο προβλέπεται δύσκολο και μόνο στο δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να υπάρξει σταθεροποίηση. Το 2011, πάντως, έκλεισε με άνοδο του τζίρου κατά 5% σε σχέση με το 2010, χρονιά κατά την οποία διαμορφώθηκε σε 11,75 εκατ.ευρώ. Θετικά υπολογίζεται ότι κινήθηκαν πέρσι και τα κέρδη προ φόρων έναντι των 785.000 ευρώ το 2010.

Αποτελώντας τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στη χώρα και μία από τις δέκα μεγαλύτερες στην Ευρώπη έχει βάλει την υπογραφή της σε μεγάλα έργα πυρανίχνευσης και φωτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα τελευταία της έργα ξεχωρίζει η τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας στο Ολυμπιακό Χωριό και το εμπορικό κέντρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Στη μακρά λίστα των καινοτόμων προϊόντων της Olympia Electronics θα προστεθεί μέσα στην Άνοιξη του 2012 είναι ένα καινοτόμο ασύρματο σύστημα συναγερμού που βασίζεται στην τεχνολογία Zigbee και είναι πολύ εύκολο στη χρήση του. Το νέο σύστημα απευθύνεται σε μια αγορά, η οποία (δυστυχώς) βρίσκεται σε άνοδο εξαιτίας της έξαρσης των διαρρήξεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: