3/6/11

Πονοκέφαλος και για τη ΝΔ το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο


Την ώρα που η κυβέρνηση κλυδωνίζεται από την πρωτοβουλία των 16 βουλευτών της που ζητούν να μην έλθει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με τη μορφή ενός άρθρου και να μην ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος, η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου δήλωσε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει επί της αρχής το Μεσοπρόθεσμο και έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να μην το φέρει προς ψήφιση με τη μορφή Προϋπολογισμού. Στη Ν.Δ. απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την τοποθέτηση της κυρίας Παπαδημητρίου.

Η γραμμή προς τους βουλευτές είναι σαφής, όπως και το διακύβευμα. Είναι σαφές ότι εφόσον η κυρία Παπαδημητρίου ψηφίσει υπέρ του Μεσοπρόθεσμου, επί της αρχής θα τεθεί εκτός κόμματος, όπως είχε γίνει με τη φίλη της κυρία Ντόρα Μπακογιάννη πέρυσι που ψήφισε υπέρ του Μνημονίου.

Το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού επί του παρόντος προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα της κυρίας Παπαδημητρίου προκειμένου να μην αποσπαστεί η προσοχή από το κυβερνών κόμμα και την πρωτοβουλία των βουλευτών του. Αφού το πρόβλημα είναι στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καμία διάθεση να φανεί ότι υπάρχουν αντίστοιχα εσωκομματικά προβλήματα και στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν και άλλοι βουλευτές που έχουν ταχθεί δημοσίως υπέρ της ανάγκης εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης.

Φυσικά το γαλάζιο επιτελείο παρακολουθεί με αυξημένη προσοχή τις εξελίξεις στον κυβερνητικό χώρο. Η επικείμενη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου σε συνδυασμό με την έξαρση των λαϊκών κινητοποιήσεων των Αγανακτισμένων δημιουργεί πίεση στους πράσινους βουλευτές και βάζει στην ατζέντα το θεωρητικό ενδεχόμενο εκλογών αν κάποιοι εξ αυτών αρνηθούν να το ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: