30/6/11

Ήττα για Φέντερερ!


Ο απίθανος Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά ανάγκασε τον Ρότζερ Φέντερερ σε μια από τις πιο οδυνηρές του ήττες! Ο εκρηκτικός Γάλλος, παρότι βρισκόταν με 0-2 σετ απέναντι στον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών στο χόρτο, ανέτρεψε το σκορ και πήρε επική πρόκριση στα ημιτελικά του Wimbledon, όπου περίμενε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μετά τις παντοτινές επιτυχίες του στο Wimbledon από το 2003 έως το 2009, το Λονδρέζικο Grand Slam αποδεικνύεται πολύ «σκληρό» για τον Ρότζερ Φέντερερ καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ελβετός Βασιλιάς δεν καταφέρνει να περάσει την προημιτελική φάση της ιστορικής διοργάνωσης.

Πέρυσι ήταν ο Τόμας Μπέρντιχ που τον απέκλεισε στους «8» και φέτος ο εκπληκτικός Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά και μάλιστα με μια απίστευτη ανατροπή.

Ο Γάλλος, Νο19 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 και να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, επικρατώντας με 3-6, 6-7(3), 6-4, 6-4, 6-4 του Ρότζερ Φέντερερ, παίρνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το εισιτήριο για τα ημιτελικά του 3ου Grand Slam της σεζόν.

Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για μια εντελώς ασυνήθιστη ήττα για τον Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο Παρίσι αλλά και στο Λονδίνο, είδε τις ελπίδες του για τον 7ο τίτλο στο Wimbledon να εξανεμίζονται από τον Τόνγκα, ο οποίος έγινε ο πρώτος τενίστας που καταφέρνει να νικήσει τον Ελβετό, βρισκόμενος με 0-2 σετ πίσω, σε Grand Slam διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: