23/6/11

Βενιζέλος, αυτά βρήκα και προσπαθώ να τα συμμαζέψω!


Κριτική στο οικονομικό επιτελείο άσκησε η Βάσω Παπανδρέου στο ΚΤΕ παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος άφησε αιχμές για τον προκάτοχο του.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι: «Δεν υπάρχει ορίζοντας, τα μέτρα δεν βγαίνουν, δεν ξέρουμε πού πάμε» και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να πληρώνουμε τόσα δισ. ευρώ σε τόκους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και είπε: «Εγώ βρήκα μια κατάσταση, την οποία προσπαθώ να συμμαζέψω».

Η κ. Παπανδρέου ζήτησε να μην υπογράφει μόνος του ο υπουργός Οικονομικών τις δανειακές συμβάσεις, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον κ. Βενιζέλο. «Ναι, είναι καλή ιδέα να το δούμε» είπε ο νέος υπουργός οικονομικών.

Αυτή την ώρα, εντός του ΚΤΕ συζητούν τη διατήρηση του ΦΑΠ στις 200.000 ευρώ, να μην ισχύσει το τέλος της ΔΕΗ 1 ευρώ ανα τ.μ., ενώ η έκτακτη εισφορά εξετάζεται να είναι για πολιτικούς, αιρετούς και πολίτες με υψηλά εισοδήματα στο 5%.

Επίσης, συζητούν το αφορολόγητο να κατέβει στο 8.000 ευρώ, και να διατηρηθεί στις 12.000 για άτομα άνω των 65 και κάτω των 30 χρόνων.

Εξετάζεται ακόμη να αυξηθεί κατά 5% ο φόρος στο πετρέλαιο και ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο Μεσοπρόθεσμο παραμένει η εξομοίωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης με προοπτική την πλήρη εξομοίωση το 2013.

Κόντρα Ανδρουλάκη – Αποστολάκη

Από την πλευρά του, ο Μίμης Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον υπουργό οικονομικών είπε: «Μιλάτε μόνο για φόρους. Πότε θα μειώσετε το Δημόσιο, τους παρασιτικούς οργανισμούς με τους μισθούς των 6000 ευρώ;»
Η απάντηση ήρθε από την Μιλένα Αποστολάκη η οποία παρενέβη και είπε: «Υπάρχουν και άνθρωποι» προκαλώντας στην αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη.

«Μην μου λες για ανθρώπους, εσείς τους διορίσατε» της είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης για να απαντήσει η κ. Αποστολάκη: «Εγώ απλώς λέω ότι υπάρχουν στο δημόσιο κι άνθρωποι που παίρνουν 800 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: