27/6/11

Προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών του πασοκ


Με αντιπερισπασμό και μεταφορά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης ΔΕΗ και υδάτων για το 2013 επιδιώκει η κυβέρνηση να άρει τις αντιρρήσεις βουλευτών της πλειοψηφίας και να υπερψηφιστεί τελικά το Μεσοπρόθεσμο την Τετάρτη το μεσημέρι χωρίς απώλειες για την κυβέρνηση.

Στις 11 το πρωί σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος συναντά στη Βουλή τον βουλευτή Κοζάνης, Αλέκο Αθανασιάδη που έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο λόγω της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Χθες, από το γραφείο του κ. Βενιζέλου πέρασε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ρομπόπουλος, που την μία δηλώνει ότι θα καταψηφίσει, την άλλη ότι θα παραιτηθεί και την Τρίτη ότι το σκέπτεται (!).

Προχθές, επίσης, πέρασαν η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου, καθώς και ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γερανίδης που έως τώρα διέδιδε ότι θα παραιτηθεί προκειμένου να μην καταψηφίσει, ενώ ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής που απέστειλε επιστολή 16 σημείων στον κ. Βενιζέλο εξακολουθεί να απειλεί με καταψήφιση.

Στην ηγεσία της κυβέρνησης η εκτίμηση που μεταφέρθηκε το βράδυ χθες είναι ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί εκτός μεγάλου απροόπτου και από τους 155 βουλευτές της πλειοψηφίας, ενώ θεωρείται βέβαιο -αν και το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να το δημοσιοποιεί, προκειμένου να μην ρίξει λάδι στη φωτιά- ότι όποιος βουλευτής δεν υπερψηφίσει, θα τεθεί αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχυρή πίεση στους βουλευτές ασκούν και οι δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαϊκών παραγόντων, όπως π.χ. του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε ότι δεν θα δοθεί η 5η δόση, αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: