28/6/11

Ο Σαμαράς σταθερός ως προς το Μεσοπρόθεσμο


Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε στο στόχαστρο την τρόικα, την οποία κατηγόρησε για την επιμονή της στην φοροεπιδρομή των χαμηλών εισοδημάτων.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «αποτυχημένη» την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και επανέλαβε ότι η ΝΔ την καταψηφίζει. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα διλήμματα που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας όπως «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», «Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή» «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» και έκανε λόγο για ανοησίες. «Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου η οποία δεν πείθει κανέναν απλώς δημιουργεί κακό κλίμα στην αγορά» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Επιμένει η τρόικα σε λάθος τακτική»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, το οποίο θεωρεί ως υπεύθυνο για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών. « Τελικά στους υπολογισμούς της η τρόικα έχει κάνει πάρα πολλά λάθη. Η τρόικα περίμενε περισσότερα φορολογικά έσοδα από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών και τελικά είχε φέτος μείωση των εσόδων. Και συνεχίζει να κάνει το ίδιο. Αν αντιστραφεί το περσινό λάθος αν μειώσουμε ταυτόχρονα τους φορολογικούς συντελεστές ταυτόχρονα τότε θα είχαμε έσοδα. Αυτό δεν το βλέπει η τρόικα» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, που υποστήριξε ότι «η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει μέτρα που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας».

Στήριξη στον Κ.Καραμανλή τον βραχύ

Επιπλέον ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση της ΝΔ και κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος χθες στην ομιλία του έκανε λόγο για φυγομαχία της ΝΔ, ότι τότε τορπίλισε τις προσπάθειες για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. «Την Άνοιξη του 2009 επιχειρήθηκαν τέτοιες διορθωτικές κινήσεις όμως ο ίδιος τις τορπίλισε και επέβαλε τις εκλογές με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Τις κέρδισε εκβιάζοντας την ελληνική κυβέρνηση και εξαπατώντας τον ελληνικό λαό με το γνωστό: λεφτά υπάρχουν» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: