23/6/11

Saab, η εταιρεία δεν έχει πόρους να πληρώσει τους εργαζόμενους


Αδυναμία να καταβάλει τους μισθούς στους εργαζόμενούς της παρουσιάζει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab, λόγω έλλειψης πόρων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, την ολλανδικής Swedish Automobile.

Στις 13 Ιουνίου η Saab ανακοίνωσε σύμπραξη που περιλαμβάνει επενδύσεις 245 εκατομμυρίων ευρώ η οποία συμφωνήθηκε με δύο κινεζικές εταιρείες, την εταιρεία διάθεσης αυτοκινήτων Pang Da και την εταιρία παραγωγής Zhejiang Youngman Lotus Automobile.

Ωστόσο η παραγωγή του εργοστασίου Saab στο Τρολχέταν έχει παραλύσει από τι 8 Ιουνίου, ενώ στις 20 Ιουνίου η διεύθυνση ανακοίνωσε στους εργαζομένους των μονάδων συναρμολόγησης ότι δεν χρειάζεται να επανέλθουν στην εργασία τους πριν από τις 4 Ιουλίου.

Η Saab, η οποία απασχολεί 3.800 εργαζόμενους, διασώθηκε οριακά στις αρχές του 2010 όταν η Spyker την αγόρασε έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων από την General Motors, η οποία ήθελε να την ξεφορτωθεί. Αρχικά η Spyker, η οποία έκτοτε άλλαξε επωνυμία σε Swedish Automobile, εμφανίσθηκε αισιόδοξη, μέχρι να αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης που απειλούν την παραγωγή.

http://www.guardian.co.uk/business/2011/jun/23/saab-admits-cannot-pay-wages-bankruptcy

Δεν υπάρχουν σχόλια: