25/6/11

Ο Φέτελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών


Στους δρόμους της μαρίνας Χουάν Κάρλος ο Σεμπάστιαν Φέτελ ντύθηκε πειρατής, παίρνοντας την έβδομη πολ ποζίσιον της σεζόν. Ο πιλότος της Red Bull με την πρώτη θέση στη Βαλένθια, συνέχισε το απόλυτο των «κόκκινων ταύρων». Ένα-δύο για τη Red Bull με τον Γουέμπερ να πλασάρεται δεύτερος.

Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Λιούις Χάμιλτον στον αγώνα της Βαλένθια, ενώ τρεις θέσεις πιο πίσω πλασαρίστηκε ο ομόσταβλός του, Τζένσον Μπάτον.

Επιβεβαιώθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο που είχε χαρακτηρίσει φαβορί τις Red Bull. Ο Ισπανός δεν μπόρεσε να ευχαριστήσει τους φίλους του, κάνοντας τον τέταρτο χρόνο.

Στις θέσεις εφτά και οχτώ τερμάτισαν οι Ρόσμπεργκ και Σουμάχερ, αντίστοιχα.

Την ώρα που οι πιλότοι της Ferrari και ο Σεμπάστιαν Φέτελ έδιναν τη μάχη τους με τα χρονόμετρα , ο Παστόρ Μαλδονάτο αντιμετώπισε πρόβλημα με τη Williams μένοντας ακινητοποιημένος μεταξύ των στροφών 19 και 20.

Οι αγωνοδίκες αναγκάστηκαν να διακόψουν τη διαδικασία μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο από την πίστα. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο με το δίδυμο της McLaren να ακολουθεί και να
συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Στο ύψος των περιστάσεων δεν κατάφερε να σταθεί η Renault με τον Βιτάλι Πετρόφ να μην παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό των κατατακτήριων. Οι υπόλοιποι έξι που έμειναν εκτός δεκάδας είναι οι εξής: Ντι Ρέστα (Force India), Μπαρικέλο- Μαλδονάτο (Williams), Πέρες- Κομπαγιάσι (Sauber) Μπουεμί (Toro Rosso).

Με τη μεσαία γόμα της Pirelli ξεκίνησαν τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών στη Βαλένθια οι περισσότεροι πιλότοι. Ο Φελίπε Μάσα καθόρισε το ρυθμό, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο και αφήνοντας δεύτερο τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στον αντίποδα βρέθηκε ο έτερος πιλότος της Ferrari, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 13η θέση.

Σε αντίθεση με τις ελεύθερες δοκιμές η Mercedes ήταν περισσότερο ανταγωνιστική, ενώ η McLaren συνέχισε με τον ίδιο
ρυθμό.

Στην κόψη του ξυραφιού ο Μαρκ Γουέμπερ κατάφερε να πάρει την πρόκριση, κάνοντας μόλις τον 16ο χρόνο.

Οι εφτά πιλότοι που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση είναι οι εξής: Κομπαγιάσι (Sauber), Αλγκουερσουαρί (Toro Rosso), Κοβαλάινεν-Τρούλι (Lotus), Γκλοκ-Ντ’αμπρόσιο (Virgin), Λιούτσι- Καρθικέγιαν (HRT).

Δεν υπάρχουν σχόλια: