29/6/11

Μυτιληναίος, τζίρο ακόμη και 1,3 δισ. ευρώ για το 2011


Τζίρο τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ, που μπορεί να φτάσει έως και το 1,5 δισ. ευρώ, προέβλεψε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για τον όμιλο το 2011, μιλώντας κατά τη σημερινή παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Όπως είπε, η αύξηση θα προέλθει τόσο από τον τομέα του αλουμινίου όσο και από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Ειδικά για τον ηλεκτρισμό, τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει να συνεισφέρει στα μεγέθη του ομίλου, κάτι που θα φανεί και στα επόμενα αποτελέσματα των τριμήνων και κυρίως στο β’ εξάμηνο.

Τόνισε ότι η μονάδα ηλεκτρισμού στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας είναι από τις πλέον αποδοτικές, με το μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ε.Ε., φτάνοντας στο 59,4%.

Αναφέρθηκε στις σημαντικές δυσκολίες που προκαλεί η οικονομική κατάσταση της χώρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το 90% του χρόνου του management της εταιρείας αναλώνεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η εθνική κρίση, ενώ μόνο το 10% για την ανάπτυξη του ομίλου.

Αναφέρθηκε επανειλημμένα στα προβλήματα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και είπε χαρακτηριστικά ότι «το 2009 είχαμε τζίρο 650 εκατ. ευρώ, το 2011 ο τζίρος είναι διπλάσιος αλλά περίπου με τις ίδιες γραμμές χρηματοδότησης», κάτι που ισοδυναμεί όπως είπε με «τετραγωνισμό του κύκλου».

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι στον όμιλο οφείλονται επιστροφές ΦΠΑ ύψους 92 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την απεργία της ΓΕΝΟΠ ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι πραγματοποιείται στη χειρότερη περίοδο για τη ΔΕΗ, καθώς προκαλεί ζημιά 4 έως 5 εκατ. ευρώ την ημέρα και ταυτόχρονα οδηγεί σε αδιέξοδο τους ιδιώτες προμηθευτές. Κερδισμένοι είναι οι ιδιώτες παραγωγοί και εισαγωγείς. Εκτίμησε ότι η ΓΕΝΟΠ θα ηττηθεί κατά κράτος για πρώτη φορά και ότι κανένα αίτημά της δε θα γίνει αποδεκτό.

Για το αλουμίνιο ο κ. Μυτιληναίος γνωστοποίησε ότι έχει ήδη αυξηθεί η παραγωγή και έχει φτάσει στο 100% της δυναμικότητας και φτάνει στους 180 χιλιάδες τόνους. Μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση 12 εκατ. ευρώ για την πλήρη υποκατάσταση του μαζούτ

Για τη ΜΕΤΚΑ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το 2011 η εταιρεία θα εμφανίζει τζίρο και κέρδη ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: