24/6/11

Βενιζέλος, δεν κάνω τη δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ νέα μέτρα


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

«Δεν λέμε ότι κάθε λίγο και λιγάκι θα εισηγούμαι νέα μέτρα, αλλά δεν κάνω και τη δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ νέα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε ξανά τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν το μεσοπρόθεσμο, γιατί, όπως είπε, την έλλειψη συναίνεσης την πληρώνει ο ελληνικός λαός.

«Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Η συναίνεση πρέπει να επιβάλλεται από το ένστικτο εθνικής αυτοσυντήρησης και όχι έξωθεν», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η λήψη των μέτρων, κάποια από τα οποία -όπως είπε- είναι άδικα, ήταν αναγκαστική. «Έχουμε απέναντι μας τοίχο», είπε αναφερόμενος στην τρόικα και πρόσθεσε: «την απόλυτη δυσπιστία. Κάθε μέτρο περνάει από χίλια κόσκινα. Εμείς ασχολούμαστε με ανθρώπους και είμαστε υπόλογοι σε αυτούς, αλλά οι συνομιλητές μας ασχολούνται με αριθμούς και είναι υπόλογοι ενώπιον των προϊσταμένων τους».

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είπε ότι «μετά το 2015 μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στην ομάδα των φυσιολογικών ανεξάρτητων κρατών, βέβαια θα έχουμε ένα μεγάλο χρέος αλλά να ξαναβρεθεί μέσα στις αγορές. Πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε από τη στρούγγα, από τη μιζέρια και αυτές τις αδικίες που βλέπουμε πρέπει το ταχύτερο να τις διορθώσουμε.»

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος της επιτροπή οικονομικών Βάσω Παπανδρέου ευχήθηκε καλή δουλειά τον νέο Υπουργό, ο οποίος, όπως είπε, ανέλαβε μια ηλεκτρική καρέκλα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να διορθωθούν κάπως τα πράγματα, αν και πρόσθεσε ότι η αισιοδοξία δεν ξέρει κατά πόσο είναι τεκμηριωμένη.

Αυτή την ώρα τοποθετούνται στην Επιτροπή Οικονομικών οι βουλευτές όλων των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: