23/6/11

Απάτη στο Ιπποκράτειο Αθηνών. Έκρυβαν υλικά 1 εκατ. ευρώ σε «κρυφές» αποθήκες


«Κρυμμένο» ιατρικό υλικό αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο Αθηνών. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο συντονισμένος έλεγχος του διοικητή της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) κ. Άρη Μουσιώνη και του διοικητή του νοσοκομείου κ. Κώστα Μπάνη αποκάλυψε τεράστιες ποσότητες υλικών που προορίζονταν κυρίως για χειρουργική χρήση από τις ανάλογες κλινικές του Ιπποκράτειου.

«Το πάρτι με τα υλικά τελείωσε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης του συμβάντος, διαμηνύοντας προς όλους τους διοικητές του ΕΣΥ ότι πλέον τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση στο σύστημα υγείας. «Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να κάνει θυσίες και κάποιοι άλλοι να μην συμμορφώνονται. Η κανονικότητα θα εξαπλωθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας» επισήμανε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Μουσιώνης, ανέφερε ότι ο πρώτος αιφνίδιος έλεγχος στο Ιπποκράτειο έγινε πριν από περίπου έναν μήνα, συγκεκριμένα στο παράρτημα του νοσοκομείου, όπου και διαπιστώθηκε σε «κρυφές» αποθήκες στοκαρισμένο ιατρικό υλικό αξίας περίπου 100.000 ευρώ. Σημείωσε δε ότι η αξία του υλικού στις αποθήκες, δηλαδή των λεγόμενων παρακαταθηκών, δεν πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 4.000 ανά κλινική.

Ανάλογη εικόνα συνάντησε και σε άλλες κλινικές. Ο έλεγχος και η καταγραφή, σύμφωνα με τον κ. Μουσιώνη, έδειξε στοκ υλικών αξίας 500.000 ευρώ στις Καρδιοχειρουργικές κλινικές (δακτύλιοι, μηχανικές και βιολογικές βαλβίδες καρδιάς, πλέγματα και καθετήρες) καθώς και 400.000 ευρώ στις Χειρουργικές κλινικές του Ιπποκράτειου.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι τα υλικά αυτά δεν είχαν προπληρωθεί, αλλά καθένα από αυτά θα πληρωνόταν μετά τη χρήση τους.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι ο φάκελος με την υπόθεση θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα στο πλαίσιο της διερεύνησης των σκανδάλων με τις προμήθειες στο χώρο της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: