22/6/11

Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα την Πέμπτη


Την πλήρη οριστικοποίηση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ο Ε.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου. Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη θα συνεδριάσουν τόσο οι Κοινοβουλευτικοί Τομείς Ελέγχου (ΚΤΕ) Οικονομικών και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Στο διάστημα των δύο συνδριάσεων ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με την τρόικα.

Την Παρασκευή το Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και παράλληλα θα δοθεί στα κόμματα για επεξεργασία.

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής και την Τέταρτη αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία. Ο εφαρμοστικός νόμος θα κατατεθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου στο κοινοβούλιο και μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί.

«Θρίλερ» με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα

Αιφνιδιαστικά μεταβαίνουν το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο.

Οι κ.κ. Πόουλ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συναντηθούν την Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων τόσο για το 2011 όσο και για την περίοδο 2012-2015. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Η... επάνοδος της τρόικας στην Αθήνα οφείλεται στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο και για τις οποίες οι πιστωτές μας δεν έχουν ενημερωθεί κυρίως δεν έχουν... συμφωνήσει. Όταν έφυγαν από την ελληνική πρωτεύουσα γνώριζαν ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο, θα υπάρξει ειδικό τέλος για τα ακίνητα στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι συντελεστές της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα ήταν με βάση διαφορετική εισοδηματική κλίμακα, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: