27/5/11

Να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ(Θα χάσουν τους καλύτερους πελάτες)


Το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας DIHK στηρίζει την γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης και τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και κατά της εξόδου της χώρας από το ευρώ.

"Ούτε η αναδιάρθρωση, ούτε η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποτελούν επιλογή. Θα συνεπάγονταν αστάθμητους κινδύνους και πολιτικά", υποστηρίζει ο πρόεδρος του DIHK Χάνς Χάινριχ Ντρίφτμαν στην εφημερίδα του Ανοβέρου "Hannoversche Allgeimene Zeitung" και συνεχίζει "για το λόγο αυτό θα πρέπει να χειριστούμε το θέμα προσεκτικά και να φροντίσουμε ώστε η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης να πατά σε σταθερό έδαφος".

Παράλληλα ο πρόεδρος του DIHK προτείνει να θεσπιστεί "ένας ευρωπαϊκός θεσμός που θα παρακολουθεί τα βήματα προόδου της Ελλάδας. Η βοήθεια θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα" λέει ο κ. Ντρίφτμαν. Ενδεδειγμένο θεωρεί ένα ανεξάρτητο ίδρυμα με συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την ενίσχυση των επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: