23/5/11

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα


Επιτάχυνση των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε από την Ελλάδα ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν, ενώ εκτίμησε ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν επαρκούν ώστε να επιστρέψει η χώρα στις αγορές στις αρχές του 2012.

«Αυτά είναι θέματα που επείγουν», υπογράμμισε ο ευρωπαίος επίτροπος μιλώντας σε συνέδριο στη Βιέννη, ενώ προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης στην Ελλάδα έχει περιοριστεί αλλά δεν έχει εξαλειφθεί.

Ο Όλι Ρεν τόνισε εξάλλου ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας προκειμένου να μην υπάρξει ντόμινο παρενεργειών.

Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το κατά πόσο θα μπορέσει η Ελλάδα να πετύχει το στόχο της για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

«Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα λογικά δεν θα μπορέσει να αντλήσει μέσα στα επόμενα χρόνια απο αποκρατικοποιήσεις το ποσό των 50 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ της», τόνισε.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή οικονομία, επισήμανε ότι η ανάκαμψη διατηρεί τη δυναμική της παρά τα προβλήματα ορισμένων χωρών και την αβεβαιότητα που επικρατεί στις χρηματοοικονομικές αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: