18/5/11

Άντε εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αντικρουόμενες δηλώσεις πολιτικών του ίδιου κόμματος, οι Ευρωπαίοι όμως είναι?


«Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο γιατί πετύχαμε τεράστια μείωση στο μισθολογικό κόστος. Γιατί τσακίσαμε την πελατειακή αντίληψη χιλιάδων προσλήψεων. Γιατί μειώσαμε κατά 75% τις προσλήψεις συμβασιούχων, γιατί μόνο σε σύγκριση με πέρυσι μειώσαμε το προσωπικό κατά 50 χιλιάδες», δήλωσε κατηγορηματικά στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης θέλοντας να βάλει τέλος στα σενάρια περί κύματος απολύσεων στο δημόσιο τομέα.
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι πάντως ότι είναι απαραίτητο να «μικρύνει» περαιτέρω το κράτος και σχολίασε ότι «χρειάζεται αυστηρή αξιολόγηση, από τη μετάταξη ως την προαγωγή».



Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε απολύσεις δημοσίων υπάλληλων προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός τους κατά 150.000 εργαζόμενους, έως το 2015, όπως συμφωνήθηκε με την τρόικα.
Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπάλληλων θα επιτεθεί αρχικά με μείωση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, θα επιχειρηθεί ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να γίνουν και απολύσεις.

Για το θέμα των απολύσεων ο Γ. Παπακωνσταντίνου φωτογράφισε τις επιχειρήσεις που πρόκειται να βάλουν λουκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: