15/10/14

Αυξήθηκαν οι οφειλέτες εκτός ρύθμισης και οι κατασχέσεις τον Σεπτέμβριο

Περισσότεροι οφειλέτες τέθηκαν εκτός ρύθμιση καθώς σταμάτησαν να καταβάλουν τη δόση τους  το μήνα Σεπτέμβριο, προφανώς έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση με τις 100 δόσεις και τα μειωμένα επιτόκια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών τους τελευταίους 4 μήνες  από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο βγήκαν εκτός ρύθμισης 3.292 οφειλέτες με οφειλές που ξεπερνούν τα 378,7 εκατ. ευρώ. Μόνο τον Σεπτέμβριο, δεν κατέβαλαν τη δόση του προηγούμενου μήνα 940 οφειλέτες.
Την ίδια ώρα  αυξήθηκαν  οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτου  συγκριτικά με τα άλλα αναγκαστικά έργα .καθώς ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα ευρώ. Τα αναγκαστικά μέτρα  που ελήφθησαν συνολικά για οφειλές ύψους 357,03 εκατ. ευρώ ,αφορούν τόσο τους οφειλέτες που έχασαν το δικαίωμα των ρυθμίσεων όσο και παλαιότερα  αρρύθμιστα χρέη.
Ειδικότερα το ΚΕΑΟ , το Σεπτέμβριο προχώρησε σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτου, για 18.662 περιπτώσεις, ενώ έγιναν 1.198 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων. Ακόμη  προχώρησε η διαδικασία για 162 κατασχέσεις ακινήτων και 17 κατασχέσεις κινητής περιουσίας.
Επίσης, έγιναν 26 αναγγελίες για πλειστηριασμούς και μία αναγγελία για πτώχευση – εκκαθάριση. Ειδικά για τις περιπτώσεις που οφειλέτες απώλεσαν τη ρύθμιση, τα στοιχεία του ΚΕΑΟ δείχνουν ότι κινήθηκε η διαδικασία κατασχέσεων εις χείρας τρίτου, σε 3.648 περιπτώσεις, ενώ έγιναν 315 παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας. Επίσης, προχώρησε η διαδικασία για 22 κατασχέσεις ακινήτων και 6 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, όπως επίσης και 3 αναγγελίες για πλειστηριασμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: