20/10/14

Αναπροσαρμογή, φυσικά προς τα κάτω, στον μισθό των δημ. υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο

Μειώσεις έως και 12% στον βασικό μισθό περίπου 600.000 δημοσίων υπαλλήλων φέρνει τους επόμενους μήνες το νέο μισθολόγιο που εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το “Βήμα”.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι μειώσεις θα ξεκινούν από 2% και θα φτάνουν έως και το 12%, με τους υπαλλήλους  υποχρεωτικής εκπαίδευσης να λαμβάνουν αποδοχές 680 ευρώ, από τα 780 ευρώ που είναι σήμερα.
Παράλληλα, εξετάζεται μείωση των αμοιβών των υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα 748 ευρώ τον μήνα από 858 σήμερα, των εργαζόμένων τεχνολογικής εκπαίδευσης στα 996 ευρώ  από 1.037 σήμερα (-4%) και μείωση 2%, στα 1.070 ευρώ από τα 1.092 ευρώ σήμερα για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Η βασική παράμετρος που εξετάζεται είναι να διαμορφωθούν έτσι οι μισθοί ώστε να υπάρχει σημαντική μισθολογική διαφορά μεταξύ των αποφοίτων Λυκείου και των υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις διοικητικές θέσεις, αλλά και σε καθηγητές, πανεπιστημιακούς, δάσκαλους και γιατρούς του ΕΣΥ, κάτι που αποτελεί οδηγία της Τρόικα.
Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται και η δημιουργία ξεχωριστής κατηγορίας προσωπικού για κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και ειδικών γνώσεων, η οποία θα περιλαμβάνει αυξημένες αποδοχές ανάλογα με τη θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: