15/10/14

Κατάρρευση στο ΧΑ με πτώση 6,2%. Στο 7,9% εκτοξεύθηκε το 10ετές. Έξοδο από το μνημόνιο ήθελε η συγκυβέρνηση και τα πραγματικά αφεντικά του τόπου, τους απάντησαν.

Νέα δραματική πτώση σημειώνει το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις απώλειες να αγγίζουν ακόμη και το 10% και την γενικότερη εικόνα της αγοράς να θυμίζει μέρες κράχ.
 
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, και μετά το «χτύπημα» του 10%, μαζεύτηκαν κάπως οι απώλειες με αποτέλεσμα να περιορίζονται στο 6,8%. Είναι προφανές πως το κύμα πωλήσεων έχει ξυπνήσει τους κερδοσκόπους.
 
Με έντονα επιθετικές πωλήσεις, μεγάλα θεσμικά κεφάλαια αποχωρούν βίαια από το χρηματιστήριο, με τις τιμές των μετοχών μέσα σε μόλις δύο ημέρες να επιστρέφουν πλέον σε επίπεδα τιμών 2013.
 
Οι τράπεζες έφτασαν να υποχωρούν έως και 14% και ο δείκτης FTSE 25 των blue chips να σημειώνει sell-off της τάξης του 14% επίσης.
 
Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στην αγορά ομολόγων έχει επιδεινωθεί δραματικά με την απόδοση στο 10ετές ομόλογο να εκτινάσσεται στο 7,9%, ξεπερνώντας το «επικίνδυνο» επίπεδο του 7,5% που είχε αγγίξει το 2010 πριν μπει η Ελλάδα στο Μνημόνιο, γεγονός που μεταφράζεται στο ότι η Αθήνα τίθεται πλέον εκτός αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: