28/9/11

Ταμπλέτα Kindle Fire & τα μυαλά στα κάγκελα


Οι διαστάσεις της είναι μικρότερες, παρεμφερείς με την πραγματικά ανταγωνιστικότατη τιμή, σε σχέση με το κυρίαρχο iPad. Με οθόνη 7 ιντσών, 3G και Wi-Fi, αλλά και μία πολύ «πειραγμένη» έκδοση του λειτουργικού της Google, Android, το Kindle Fire, όπως ονομάζεται, έχει έρθει να ταράξει τα νερά των υπόλοιπων… γιγάντων.

Η ταμπλέτα μπορεί να μην έχει μικρόφωνο ή κάμερα αλλά αυτό έχει γίνει για συγκεκριμένο σκοπό, σύμφωνα με τον «δικό μας» Διευθύνοντα Σύμβουλο της Amazon, Jeff Bezos.

Το Kindle Fire είναι σχεδιασμένο για την ανάγνωση βιβλίων (όπως τα προηγούμενα Kindle) αλλά και περιοδικών, για την παρακολούθηση βίντεο ή ταινιών, και για το άκουσμα μουσικής. Ο Bezos ανέφερε πως με την αγορά της ταμπλέτας, θα δίνεται δωρεάν και μία συνδρομή 30 ημερών για το Amazon Prime (κανονικά κοστίζει 79 δολάρια το χρόνο).

Το βασικότερο πλεονέκτημα της νέας ταμπλέτας είναι πάνω από όλα η τιμή. Σα να «ένιωσε» τον παλμό της οικονομικής κρίσης, ο Bezos τιμολόγησε το Fire στα 199 δολάρια, δηλαδή 300 δολάρια λιγότερα από την φθηνότερη έκδοση του iPad2! Προφανώς η στρατηγική του αφεντικού της Amazon είναι να «χτυπήσει» την τεράστια επιτυχία των iPad, από τα οποία, μόνο το τελευταίο τρίμηνο, πουλήθηκαν 9.3 εκατομμύρια.

O browser τoυ Kindle Fire είναι το νέο “Amazon Silk”, το οποίο βασίζεται μερικώς στην ταμπλέτα και μερικώς στο Cloud της Amazon.

Οι παραγγελίες για το Fire έχουν αρχίσει, με την αποστολή της ταμπλέτας στις 15 Νοεμβρίου.

Ως ένα επιπλέον… «δωράκι» για τους φίλους της ανάγνωσης ο Bezos απεκάλυψε και τις νέες εκδόσεις του Kindle, Kindle Touch και Kindle Touch 3G.

Eάν, τελικά, το Kindle Fire καταφέρει μόνο και μόνο να επηρεάσει τις πωλήσεις του iPad, τότε θα έχει επιτύχει εκεί που απέτυχαν πολλοί έως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: